China, AVERTIZATĂ de SUA în contextul posibilei invazii

Statele Unite ale Americii lansează un avertisment dur împotriva Republicii Populare Chineze. Iată ce vizează acesta.

Consilierul american pentru securitate națională, Robert O'Brien, a avertizat miercuri China împotriva oricărei încercări de a recupera Taiwanul cu forța, printr-o posibilă debarcare amfibie, iar SUA vor răspunde vehement în cel mai scurt timp. Acesta a precizat că Republica Populară Chineză a investit enorm în dezvoltarea navală, nemaivăzută de la încercarea Germaniei de a concura cu Marina Regală a Marii Britanii înainte de primul război mondial. Declarația vine în contextul în care, de curând, Republica Populară Chineză și-a anunțat oficial dorința de a recupera Taiwanul și de a-l anexa teritoriului național.

Taiwanul, sub protecția SUA

O'Brien a mai precizat că SUA este obligată prin lege să ofere Taiwanului mijloacele de a se apăra, dar nu a spus dacă va interveni militar în cazul unui atac chinez, lucru care ar duce probabil la un conflict mult mai larg cu Beijingul. Comentariile lui O'Brien vin într-un moment în care China a intensificat în mod semnificativ activitatea militară lângă Taiwan și când relațiile SUA-China s-au deteriorat până la cel mai scăzut nivel din ultimele decenii.

Avertisment pentru Taiwan

„Nu puteți cheltui doar 1% din PIB-ul în speranța că veți descuraja China. Aceștia s-au angrenat în cea mai masivă acumulare militară din ultimii 70 de ani", a mai precizat O'Brien, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel