China a construit 400 de lagăre de muncă forțată

Conducerea Republicii Populare Chineze și-a extins programul de muncă din regiunea Xinjiang. Aceștia au construit peste 400 de lagăre.

Au fost identificate 380 de centre de detenție înființate în toată regiunea Xinjiang începând cu 2017. Potrivit informațiilor, acestea prezintă particularități diferite, de la lagăre de reeducare cu securitate redusă până la închisori fortificate.

În prezent, s-au descoperit cu 100 astfel de centre mai mult decât se știa în trecut, cercetătorii identificând majoritatea centrelor de detenție din regiune.
"Dovezile din această bază de date arată că, în ciuda afirmațiilor oficialilor chinezi despre faptul că nu își mai extind programele, investițiile în construcția de noi centre de detenție au continuat și pe parcursul anilor 2019 și 2020", a declarat cercetătorul Institutului Australian de Politici Strategice, Nathan Ruser.

Sunt vizați milioane de oameni, minorități naționale în China

Informațiile au fost făcute publice, inclusiv coordonatele pentru toate tabere de detenție, într-o bază de date care poate fi accesată online. Acestea au fost identificate folosind informații de la oameni care au fost închiși acolo și au reușit să scape și, de asemenea, imagini satelitare. Multe astfel de centre se află în apropierea parcurilor industriale. În același timp, se pare că majoritatea centrelor se concentrează pe populația de uiguri și pe alte minorități musulmane din zonă

De asemenea, conform cercetărilor, se pare că majoritatea oamenilor au fost obligați la muncă forțată, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel