China, spital în 6 zile. Dăncilă şi Pintea spun de ce la ei se poate şi la noi nu

Mihai Ciobanu / 28 ian 2020 / 08:34 Salveaza PDF Comentarii
Foto AGERPRES
Foto AGERPRES

Fostul premier Viorica Dăncilă a declarat, în condițiile în care China a anunțat că va construi un spital în 6 zile, că autoritățile chineze fac această construcție din fonduri proprii, lucru care este mai ușor decât dacă ar fi realizat pe fonduri europene.

“China face acest spital pe fondurile proprii. Eu cred că un spital făcut din fondurile proprii se poate realiza mult mai repede decât un spital făcut din fonduri europene, unde știm că trebuie îndeplinite anumite condiții, care necesită timp. În al doilea rând cred că nu putem compara puterea financiară a Chinei cu puterea financiară a României, dar eu cred că trebuie să luăm exemple de bune practici și să vedem cum le putem implementa și în România”, a declarat, pentru Mediafax, premierul Viorica Dăncilă.

 

Pintea: Guvernul chinez are în plus față de noi totalitarismul

 

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a precizat că Executivul chinez are avantajul totalitarismului, care se concretizează în lipsa achizițiilor publice.

“Guvernul chinez are în plus față de noi totalitarismul. Acolo nu există achiziii publice, nu există SICAP-ul. Până la urmă aici ne împiedicăm. Este cu totul și cu totul altceva și nu cred că putem face comparații din acest punct de vedere. Noi suntem țară membră a Uniunii Europene și trebuie să respectăm niște reguli. Pe de altă parte, nu este normal ca în 30 de ani să nu fi construit niciun spital. Eu sunt mulțumită ce ceea ce s-a întâmplat în timpul mandatului meu, am predat studii de fezabilitate, s-au semnat cereri de finanțare, pe baza muncii efectuate de angajații ministerului din mandatul meu, dar în 30 de ani este anormal să nu ai un spital nou construit”, a declarat, pentru Mediafax, Sorina Pintea.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27