Chec cu vinete și ciocolată neagră: o delicatesă culinară care te cucerește iremediabil

Chec cu vinete și ciocolată neagră, o delicatesă culinară care te cucerește iremediabil. Sursa - Pexels
Chec cu vinete și ciocolată neagră, o delicatesă culinară care te cucerește iremediabil. Sursa - Pexels

Combinația dintre ciocolată și vinete provine dintr-o rețetă făcută de călugărițele de la mănăstirea din Santa Maria della Misericordia din Italia. Desertul a fost reprodus apoi de  patiserul Salvatore De Riso.

Checul cu vinete și ciocolată neagră este o delicatesă care te cucerește. Gustul de ciocolată este bine susținut de vânăta fiartă, transformată într-o smântână cremoasă.  Nu există nicio notă amară. Nu în ultimul rând, blatul este moale și umed.  De fapt, crema și uleiul garantează senzații culinare fantastice.

Checul cu vinete și ciocolată neagră este unul dintre acele deserturi la care nu te aștepți.

Ingrediente pentru 10 persoane:

500 grame pulpă de vinete,

150 ml apă,

4 ouă medii,

250 grame zahăr granulat,

200 grame făină,

120 grame ciocolată neagră,

70 grame chipsuri de ciocolată neagră,

80 grame alune întregi decojite,

80 grame ulei de floarea soarelui,

20 grame lichior,

un plic praf de copt,

zahăr pudră pentru decor. 

o tavă de copt cu diametrul de 28 cm.

Tiramisu cu piersici, fără lactoză. Este atât de bun încât toți invitații vă vor cere rețeta

 

Chec cu vinete și ciocolată neagră. Prepararea 

 

Vinetele se spală și se curăță de coajă și de codițe.  Le tăiem apoi în cuburi de jumătate de centimetru. Transferați cuburile de vinete într-o tigaie și adăugați 50 grame de zahăr și apă. Lăsați-le să fiarbă cel puțin  30 de minute cu capac.

După ce vinetele au devenit moi, se scot din apă și se pun într-o strecurătoare. După ce excesul de apă s-a scurs, transferați vinetele fierte într-un robot de bucătărie și mixați-le până devin cremoase.

 

Încercați și: Înghețată cremoasă, făcută în casă. Un desert răcoros și incredibil de delicios, din două banane

 

Pune-ți ouăle într-un castron și mixați-le. Adăugați zahărul rămas, continuând să mixați bine compoziția. Treptat se adaugă uleiul și crema de vinete. Topiți ciocolata neagră la cuptorul cu microunde și încorporați-o în compoziția de vinete. Tocați, apoi, alunele și le adăugați în compoziție, împreună cu chipsurile de ciocolată.

Batoane de iaurt congelat cu fructe: o gustare sănătoasă, originală și foarte ușor de preparat

 

Adăugați făină și praful de copt și amestecăm. La final, se adaugă lichiorul și amestecați totul bine. Porniți cuptorul la 180 ° C. Tapetați o tavă de 28 cm cu hârtie de copt și turnați aluatul. Checul  cu vinete și ciocolată  se coace la  180° C timp de 60 de minute.

Cu toate acestea, faceți testul scobitorii, având în vedere că desertul trebuie să rămână puțin umed, dar scobitoarea trebuie să iasă curată.

Brânză, făcută în casă dintr-un singur ingredient: nu aveți nevoie de lapte

 

Checul se lasă să se răcească, apo îl puteți scoate din tava de copt și transfera pe un vas de servit. Checul se decorează cu zahăr glazurat. Dacă doriți puteți înlocui lichiorul cu lapte sau apă. Poftă bună!

 

Beneficiile consumului de vinete

 

Asupra sistemului cardiovascular, vinetele acționează prin menținerea sănătății arterelor, scad riscul de infarct și accident vascular cerebral. Vitamina K și bioflavonoidele întăresc vasele de sânge și scad riscul de formare a cheagurilor de sânge și trombozelor. Vinetele sunt recomandate în special persoanelor care suferă de arteroscleroză.

Cartofi copți, în doar 7 minute, fără a porni cuptorul. Doar bucătarii cu experiență cunosc acest truc

Bogate în fibre, vinetele susțin digestia și ajută în vindecarea sau menținerea sub control a gastritei, refluxului gastric, arsurilor și ulcerului. În combinațiile potrivite, pot calma indigestia, diareea, constipația și balonarea, scrie doc.ro

Vinetele conțin un antioxidant foarte puternic, numit nasunin. Acesta acționează preponderent asupra sistemului nervos, îmbunătățind activitatea cerebrală.  

Gătești ceva bun și lipsește un ingredient din cămară? Nu intra în panică, iată cu ce să-l înlocuiești

Există persoane care pot fi alergice la vinete sau care pot suferi intoxicații, din cauza conținutului mare de alcoloizi din vinete. Este vorba în special de persoanele care au gută, osteoporoză, artrită sau alte boli inflamatorii. Dacă suferi de o astfel de afecțiune, discută cu medicul tău despre consumul de vinete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel