CExN PSD. Mihai Tudose-Liviu Dragnea, luptă. Bogdan Chirieac: Nu mai e premierul țării noastre

foto: gov.ro
foto: gov.ro

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit, luni, la Antena 3, despre ce decizii urmează să fie luate la CExN al PSD. 

Întrebat cum crede că se va termina ziua aceasta, analistul politic Bogdan Chirieac a răspuns: ”Cu înfrângerea lui Mihai Tudose”. A continuat: ”Înțeleg că are un număr de miniștri, doi-trei, problema este că este vorba ca la CEx-ul de astăzi să i se retragă sprijinul politic lui Mihai Tudose, dacă nu va părăsi șefia Guvernului. Toți miniștrii care i se alătură vor fi, de asemenea, cu sprijinul politic retras. Practic, în acel moment, președintele Iohannis ar putea discuta cu un grup de tovarăși, foști membri PSD. Mai departe, cine va încerca să ia locul miniștrilor care-și vor da demisia- pentru că asta vor face ceilalți miniștri, vor demisiona-  va avea sprijinul politic retras. Va fi un Guvern care nu va mai reprezenta PSD-ul dintr-un anumit moment. E o luptă mai grea, dacă Sorin Grindeanu nu avea pe nimeni în spatele lui, în cazul lui Mihai Tudose mai sunt.”

Prețul pus pe capul lui Tudose

Analistul politic a adăugat: ”Va fi o luptă cu siguranță, prima șansă o are Liviu Dragnea, dar, per total, amândoi, și Mihai Tudose, și Liviu Dragnea vor pierde. (...) Președintele Iohannis nu are nimic a pierde din această luptă din PSD. Are a pierde PSD-ul, mai ales că nu comunică, dl Dragnea e sfios în a arăta cu cine se luptă, plus că are manifestările dictatoriale, dânsul să hotărască totul, mai ales că și partidul s-a săturat. Care este prețul capului lui Mihai Tudose? O conducere colectivă PSD! Și Liviu Dragnea lasă un pic de sânge în această bătălie.”

”Mihai Tudose, astăzi când vorbim, de facto, nu mai este prim-ministrul țării noastre”, a conchis analistul politic, care a subliniat că nu știe dacă va pica astăzi Guvernul sau se va prelungi bătălia încă două trei zile. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel