Cererea Danei Gîrbovan de retragere a demisiei din magistratură, înregistrată la CSM - UPDATE

Cererea judecătoarei Dana Gîrbovan de retragere a demisiei din magistratură a fost înregistrată la Consiliul Superior al Magistraturii, au precizat, joi, pentru Agerpres, surse din CSM.

UPDATE

Potrivit purtătorului de cuvânt al CSM, Daniela Stăncioiu încă nu s-a stabilit data la care va fi luată în discuţie de Secţia pentru judecători a CSM solicitarea Danei Gîrbovan. 

Știrea inițială

Dana Gîrbovan a precizat, miercuri, după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a decis respingerea numirii acesteia în funcţia de ministru al Justiţiei, că îşi va retrage demisia din magistratură. 'Am luat act de decizia preşedintelui României, Klaus Iohannis, de a respinge propunerea privind numirea mea în funcţia de ministru al Justiţiei. Voi răspunde public, punctual, motivelor preşedintelui, inclusiv aceluia că propunerea ce mă vizează este 'total împotriva valorilor democratice', după ce acesta îşi va motiva în scris şi publica hotărârea. (...) Mi-am înaintat demisia către Secţia de judecători a CSM, pentru a permite demararea procedurilor de numire. În noul context, aceasta nu mai este necesară, motiv pentru care îmi voi retrage demisia depusă şi voi cere Secţiei pentru judecători a CSM să ia act de acest fapt', a scris Gîrbovan miercuri pe Facebook.

Pe 26 august, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de demisia din magistratură a judecătoarei Dana Gîrbovan. 'Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin demisie, a doamnei Dana Cristina Gîrbovan, judecător la Curtea de Apel Cluj, conform art. 65 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 303/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare (unanimitate)', se arăta în decizia CSM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel