Cererea autorităților pentru Mark Zuckerberg, în cazul atacului din Orlando

Anchetatorii au dorit să afle mai multe din activitatea de pe Facebook a atacatorului asupra clubului gay din Orlando, unele elemente dezvăluind că el a postat mesaje extremiste chiar în timpul atacului său de duminică, potrivit unui senator american, informează vineri AFP, citată de Agerpres.

Ron Johnson, președintele Comisiei pentru securitate internă a Senatului SUA, i-a trimis miercuri o scrisoare fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg, pentru a-i solicita rețelei de socializare să ofere informații cu privire la cinci conturi aparent utilizate de atacator, Omar Mateen.

Senatorii americani doreau să știe dacă este posibilă o urmărire preventivă a conturilor din rețelele de socializare — cum era și cel folosit de Mateen — "pentru a încerca prevenirea unor astfel de tragedii, a declarat Johnson la CNN.

În atacul lui Omar Mateen asupra clubului de noapte Pulse din Orlando, duminică la primele ore ale dimineții, 49 de oameni au murit și 53 au fost răniți. Atacatorul, care și-a revendicat atașamentul față de gruparea Stat Islamic (SI) în timpul asaltului și care pare să se fi radicalizat pe internet, a fost lichidat de poliție. "Este datoria noastră să vedem ce s-a întâmplat și dacă este posibil să se facă în așa fel încât astfel de lucruri să nu se mai repete", a declarat senatorul republican.

În scrisoarea adresată lui Zuckerberg, Johnson afirmă că Mateen a postat pe Facebook un jurământ de credință față de SI în timpul atacului și a cerut ca "America și Rusia să înceteze să bombardeze Stat Islamic". El ar fi postat, de asemenea, un mesaj în care afirma că "adevărații musulmani nu vor accepta niciodată manierele dezgustătoare ale Occidentului și că "în zilele următoare vor avea loc alte atacuri ale SI în SUA".

De asemenea, atacatorul pare să fi căutat informații pe internet cu privire la carnagiul pe care tocmai îl comitea, prin cuvinte-cheie precum "Pulse Orlando" sau "focuri de armă", potrivit lui Johnson.

Un purtător de cuvânt al Facebook a confirmat că rețeaua de socializare online a primit scrisoarea din partea senatorului. Compania californiană nu a răspuns deocamdată cererilor lui Johnson, însă cooperează de început cu anchetatorii în acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel