Cerb rănit, salvat de jandarmi, după o intervenție de 5 ore. Animalul are nevoie de o intervenție chirurgicală

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Un cerb rănit, găsit în zona Gura Teghii, a fost salvat de jandarmi.

Intervenția jandarmilor a fost una dificilă și a durat aproape cinci ore, informează Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Buzău. Potrivit sursei citate, animalul, cu o greutate de peste 300 de kilograme, avea o leziune circulară în zona unui picior din faţă şi era extrem de slăbit.

"În data de 18.02.2021, jandarmii din cadrul Postului Montan Nehoiu au fost sesizaţi de către administraţia publică locală Gura Teghii despre faptul că într-o zonă abruptă de pe albia unui pârâu din localitate se află un cerb rănit la un picior, vizibil slăbit şi care nu poate ieşi din râpa respectivă. Jandarmii împreună cu administraţia publică locală şi reprezentanţii fondului cinegetic, respectiv ai Ocolului Silvic Siriu s-au deplasat de urgenţă în zonă, fiind căutate soluţii pentru eliberarea animalului. Starea cerbului precum şi gabaritul acestuia, estimat la peste 300 de kg, au făcut ca intervenţia să fie una extrem de dificilă", se arată într-un comunicat de presă, remis vineri Agerpres.

Animalul va fi operat



Animalul a fost tranchilizat şi va fi supus unei intervenţii chirurgicale, iar după vindecare va fi eliberat.

"Medicul veterinar, care a participat voluntar la acţiune, dr. Doană Valentin, a apreciat că este necesară transportarea animalului în municipiul Buzău pentru efectuare unui tratament adecvat, întrucât dacă ar fi fost eliberat în mediul natural, nu ar fi avut şanse de supravieţuire. Având în vedere aceste aspecte, la propunerea reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău, cu acordul tuturor părţilor implicate, cerbul a fost transportat cu autocamioneta pusă la dispoziţie de Primăria Gura Teghii către municipiul Buzău. Acesta a fost adăpostit la Baza Sportivă a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău, unde urmează să fie supus unei intervenţii chirurgicale şi tratat de către medicul veterinar care a participat la intervenţie, cu sprijinul specialiştilor din cadrul DSVSA şi tehnicienilor veterinari jandarmi. După vindecare, cerbul va fi eliberat în mediul natural", se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel