Acest desert se prepară rapid și va rămâne moale câteva zile.
Iată rețeta care nu trebuie ratată, dacă vreo să-ți cucerești membrii familiei de la mic la mare. Excelent de servit la micul dejun, acest desert este simplu și autentic, precum plăcinta cu mere a bunicii, care este îndrăgită de tineri și bătrâni deopotrivă.
Checul cu lămâie este ideal pentru a bucura pe toată lumea cu un desert parfumat și foarte moale. Este cel mai bun desert pentru care nu vei folosi drojdie sau praf de copt.
Ingredientele de care ai nevoie:
200 grame de făină de orez (alternativ, făina albă);
4 ouă;
coaja de la o lămâie;
90 grame de zahăr;
180 grame de unt;
zahar pudră după gust;
fulgi de ciocolată neagră pentru decor.
Mai întâi pornește cuptorul, setând o temperatură de 160°C. Apoi taie untul în bucățele mici și lasă-l să se înmoaie puțin la temperatura camerei.
Separă albușurile de gălbenușuri în două boluri diferite. Cu ajutorul unui tel electric bate spumă albușurile până se întăresc. În acest moment, se rade coaja de lămâie și se pune deoparte.
Cremă sărată de fistic pentru pizza, paste și sandviciuri. Rețeta este delicioasă și ușor de făcut
Apoi, mixează gălbenușurile cu zahărul până vei obține un amestec spumos și omogen. Se adaugă untul topit și se amestecă energic cu o lingura. Adaugă și coaja de lămâie.
În acest moment, făina se cerne și se încorporează încet în aluat. După acest pas, este timpul să adaugi albușurile bătute spumă.
Adaugă puțin câte puțin albușurile, amestecând de jos în sus pentru a evita dezasamblarea aluatului. În cele din urmă, ia o tavă de copt și unge-o cu puțin ulei.
Desertul care îi va înnebuni pe toți: salam de ciocolată albă cu fistic
Toarnă aluatul în tava de copt și nivelează-l cu o lingură. Checul se dă la cuptor și se coace aproximativ 20 de minute. Odată scos din cuptor, checul se lasă să se răcească și se decorează cu fulgi de ciocolata neagră sau cu zahăr pudră. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu