Cearta Băsescu-Ponta pe vizita în China: Președintele regretă atacurile. Vorbisem cu el înainte de emisiune

ponta despre china
ponta despre china

Premierul Victor Ponta susține că președintele Traian Băsescu a găsit să atace vizita sa oficială din China, deși anterior liderul de la Cotroceni și cel de la Palatul Victoria purtaseră o discuție pe această temă. El a precizat că a verificat câte mandate de la președinte au avut foștii premieri care au întreprins vizite în străinătate și a descoperit că numărul lor a fost zero.

"Venise la Digi24 după ce a avut o discuție cu mine. Dacă n-ar fi ieșit dl Băsescu să mă critice, n-aș fi avut curiozitatea să verific mandatele lui Boc, Tăriceanu sau Năstase. Știți câte erau? 0!", a spus premierul, joi seara, la Digi24.

Prim-ministrul opinează că președintele a greșit prin declarațiile sale de la acea vreme, pe care cel mai probabil acum a ajuns să le regrete.

"Președintele a spus niște lucruri pe care le regretă. La 3 luni după ce se instalează noua conducere în China, să primești un premier din Europa, a fost un semn extraordinar de prietenie, de deschidere către România. Eu l-aș fi lăudat pe președintele. Dar, el fiind mai în vârstă, eu fiind mai tânăr ... ", a mai spus Victor Ponta.

Traian Băsescu a declarat după vizita lui Victor Ponta în China că premierul a plecat fără mandat de la Cotroceni și a făcut Beijingului cereri economice și industriale nerealiste, pentru că România și puterea asiatică au tehnologii diferite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel