EXCLUSIV  Ce vrei să te faci când vei fi mare? Psihoterapeutul Ramona Dumitru Popescu și psihologul Leca, uimiți de noua „meserie” la care visează cei mici / video

Fotografie de la Cori  Emmalea Rodriguez: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/munca-in-echipa-teambuilding-team-building-legatura-1187086/
Fotografie de la Cori Emmalea Rodriguez: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/munca-in-echipa-teambuilding-team-building-legatura-1187086/

Psihoterapeutul Ramona Dumitru Popescu și psihologul Radu Leca au observat un lucru extrem de ciudat atunci când îi întreabă pe copiii de astăzi: „ce vrei să te faci când vei fi mare?”

Psihologul Radu Leca a spus că a remarcat că dacă, pe vremuri, la această întrebare, răspunsul era „doctoriță / medic veterinar / șofer de autobuz / avocat / actriță / profesor / pompier / astronaut”, acum copiii se pare că nu mai cunosc termenul de meserie. 

Psihoterapeutul Ramona Dumitru Popescu a spus că și ea a observat același lucru.

„Copiii nu cunosc noțiunea de meserie. Îl întrebi pe copil: „ce vrei să te faci când vei fi mare?”, iar el zice: Youtuber. Sunt cazuri reale, din cabinet. Și îi întreb: „și ce înseamnă Youtuber?” Și răspunsul copiilor este: „păi mă filmez în timp ce mă joc”. Și așa spun că vor să facă bani mulți. Unii mai spun că vor să se facă IT-iști”, a zis Ramona Dumitru Popescu.

„Vedeți că pentru a fi IT-iști trebuie să mergeți la Politehnică. Nu intră și nici nu termină oricine Facultatea de Automatică și Calculatoare”, a mai zis Radu Leca la DC News și DC News TV, în emisiunea „Ultrapsihologie”.

Vedeți mai multe aici:

CITEȘTE ȘI: Ramona Dumitru Popescu, în direct la DC News: Puneți camera pe Radu Leca, să vedeți ce face în timpul emisiunii. Ce exemplu dăm noi? video 

Psihoterapeutul Ramona Dumitru Popescu și psihologul Radu Leca au vorbit, în emisiunea lor de pe DC News și DC News TV, „Ultrapsihologie”, despre impactul dezastruos al ecranelor asupra dezvoltării copiilor.

Înainte de a trece la lucruri serioase, în debutul emisiunii, psihoterapeutul Ramona Dumitru Popescu a glumit pe marginea psihologului Radu Leca, vrând practic să arate cât de absorbiți suntem astăzi de telefonul mobil.

„Vă rog să puneți camera pe Radu Leca! El este încă pe telefon! Ce exemplu dăm noi?”, a zis amuzată Ramona Dumitru Popescu.

„Ai dreptate. Așa este. Da, mă uitam pe niște mailuri”, a răspuns Radu Leca.

Apoi, cei doi au vorbit despre impactul dezastruos al ecranelor asupra dezvoltării copiilor.

„Este afectat creierul la propriu! Creierul copilului suportă niște modificări care, apoi, sunt foarte greu de recuperat și foarte greu de reparat. Se poate vedea la copiii care au fost expuși de mici, adică încă de la câteva luni de viață, la ecrane. În jurul vârstei de 2-3 ani, nu au un limbaj adecvat”, a spus Ramona Dumitru Popescu.

Citiți continuarea aici - https://www.dcnews.ro/ramona-dumitru-popescu-in-direct-la-dc-news-puneti-camera-pe-radu-leca-sa-vedeti-ce-face-in-timpul-emisiunii-ce-exemplu-dam-noi-video_910964.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel