Ce spune Tăriceanu despre candidatul ALDE la primăria Capitalei

Călin Popescu Tăriceanu a vorbit astăzi despre candidatul ALDE la primăria capitalei, dar nu a dorit însă să ofere detalii, rezumâdnu-se la a spune că există o listă scurtă a partidului.

Reporter: V-aţi asuma o candidatură la Primăria Municipiului Bucureşti?

CPT: Nu. Am spus că nu candidez. Am mai spus-o şi săptămâna trecută de câteva ori.
Reporter: Atunci spre ce vă veţi îndrepta? Ce fel de candidat veţi propune astfel încât să aibă şi şanse de succes în această competiţie?

CPT: Aceasta este o întrebare la care nu am încă un răspuns. Împreună cu conducerea ALDE căutăm o soluţie pentru un candidat respectabil, respectat de bucureşteni, un nume care să aibă o anumită autoritate, o performanţă politică, profesională care să-l recomande, nu e foarte uşor.

Reporter: Aveţi o listă scurtă în acest moment?

CPT: Ba da. Dar nu-mi puneţi întrebări de acest gen deocamdată, fiindcă n-am să fac o astfel de indiscreţie înainte de a lua o decizie în forul de conducere.

Reporter: Spuneţi-ne măcar profilul. Aţi merge mai degrabă pe un candidat femeie, fiindcă acum în politică există o tendinţă de a promova femeile.

CPT: Da, este ora femeilor. Nici asta nu vă pot spune. Avem, însă, toată deschiderea în promovarea femeilor. E adevărat că eu, ca liberal, nu sunt întotdeauna de acord cu cote impuse. Adică politica trebuie să fie făcută pe bază de angajament liber consimţit, nu prin gesturi forţate.

Reporter: Legat dec alegerile locale, excludeţi colaborarea în consiliile locale, municipale sau judeţene cu vreun partid politic?

CPT: Da, cu PMP.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel