Ce spune Băsescu despre un referendum pentru instituirea monarhiei

Traian Băsescu Regele Mihai
Traian Băsescu Regele Mihai

Președintele Traian Băsescu susține că numărul românilor pro-monarhie este în creștere, adăugând că aceștia se vor înmulți pe măsură ce calitatea clasei politice va scădea. Cât despre un referendum pentru instituirea monarhiei, șeful statului a arătat că în acest moment nu ar avea șanse de reușită.

"Procentul de români pro-monarhie e în creştere. Comparat cu '90-'91, sunt 15% - 16% români care ar susţine varianta asta. Deocamdată insuficient. Depinde de comportamentul familiei regale, dar şi de cel al politicienilor republicani. Cu cât vom avea o calitate mai proastă a clasei politice la vârf, cu atât românii se vor îndrepta ca soluţie spre monarhie", a spus Traian Băsescu, marți, potrivit realitatea.net.

El a explicat că nu ar fi constituţional ca președintele să iniţieze un referendum pentru schimbarea formei de guvernământ.

„Forma de guvernare nu este supusă unui referendum. Preşedintele nu are acest drept. Cu cât vom avea o calitate mai proastă a clasei politice la vârf, cu atât românii îşi vor pune problema dacă nu ar fi mai bine cu monarhie. În acest moment însă, dacă s-ar organiza un referendum referitor la monarhie, acesta ar pica", a declarat șeful statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel