Ce soluții propun străinii petiționari pentru maidanezii României

maidanezi_76170300
maidanezi_76170300

"Străinii petiționari", așa cum au fost numiți cei care semnează petiții și trimit scrisori pentru a salva maidanezii României, au venit și cu propuneri care să rezolve problema câinilor străzii, propuneri pe care le-au făcut și unii politicieni români. 

Adăposturi deschise publicului ca în țările civilizate

În primul rând, într-una dintre scrisori, este propus ca "adăposturile să fie toate, la nivel național, deschise publicului de la ora 12.00 la ora 20.00, ca în toate țările civilizate din lume". Un exemplu de la noi din țară este adăpostul de la Mihăilești, care este deschis luni, miercuri și vineri, între 11.00-13.00. Un alt element demn de menționat este că de la al doilea câine adoptat trebuie plătită o taxă de 150 de lei. Astfel, nu se mai poate numi adopție, ci cumpărare, iar pe site-urile de oferte sunt și câini de rasă, pui, care se vând la acest preț, de 150 de lei. Nu sunt câini din canise, sunt câini de la familii.

ONG-urile să se implice în activități din adăpostul public

A doua propunere este: "Organizațiile locale, care militează pentru protecția animalelor, trebuie să fie implicate în activități din adăpostul public". Precizează: "nu acceptăm ideea că adopțiile animalelor de la adăposturile de stat să fie făcute în baza unei aprobării de la vecinul de alături sau de la Asociația de locatari, pentru că aceste prevederi sunt, în fapt, o violare a drepturilor constituționale, intruziune în viața privată și, de asemenea, violarea dreptului la proprietate privată".

În scrisoarea trimisă de o doamnă din Germania mai este precizat că "aceste cereri nu există nicăieri în lume". O lege valabilă pentru România, nu doar pentru Capitală

"Străinii petiționari" mai cer să fie aplicată o lege la nivelul întregii țări, o lege prin care să fie respectate drepturile umane și constituționale, prevăzute în Constituția României. Ei mai subliniază că legea trebuie "să fie o oglindire a gradului progresului moral al unei națiuni cu privire la modul cum sunt tratate animalele"

Avertisment pentru România

În scrisoarea citată, trimisă Parlamentului, președintelui Traian Băsescu, mass-mediei, România este avertizată că "dacă va începe uciderea câinilor, vom arăta întregii lumi realitatea din adăposturile de câini, vom informa lumea întreagă cu privire la interesele financiare din spatele afacerii de ucidere a câinilor, vom retrage orice suport, care a fost dat țării dumneavoastră până acum, vom boicota turismul în România și produsele românești, astfel încât nimeni să nu vrea să se asocieze cu o țară coruptă, crudă și imorală".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel