Ce se întâmplă în corpul tău atunci când renunți la celebrele sucuri acidulate

Ce se întâmplă în corpul tău atunci când renunți la celebrele sucuri acidulate / Foto: Pixabay
Ce se întâmplă în corpul tău atunci când renunți la celebrele sucuri acidulate / Foto: Pixabay

Află în articol ce se întâmplă în organismul tău atunci când renunți la sucurile carbogazoase.

Deși se știe deja că sucurile carbogazoase nu sunt sănătoase, mulți continuă să le consume, unii chiar zilnic. Dacă te întrebi ce s-ar întâmpla în organismul tău în cazul în care vei renunța complet la celebrele sucuri acidulate, află că  specialiștii susțin că veți fi mult mai sănătoși. În primul rând, sănătatea inimii se va îmbunătăți, scrie Realitatea.net. Un studiu realizat de Universitatea Harvard în 2012 a constatat că băuturile cu zahăr cresc riscul unei persoane de a dezvolta boli cronice de inimă. Un alt studiu, din 2011, arată că băuturile care conțin mult zahăr măresc tensiunea arterială.

Totodată, creierul tău va funcționa mult mai bine. S-a ajuns la această concluzie după ce un studiu a constatat că un consum de zahăr regulat pe parcursul a mai multor ani ar putea duce la probleme de învățare și probleme cu memoria. Dacă veți renunța la sucurile acidulate, veți avea și un zâmbet mai strălucitor. Acestea ne afectează dinții, apar pete, dar și alte probleme dentare. În plus, vei avea rinichi mai sănătoși și vei slăbi, asta pentru că, potrivit specialiștilor, eliminarea unui suc cu zahăr din dieta ta în fiecare zi te-ar putea ajuta să eviți 200.000 de calorii sau aproximativ 27 de kilograme într-un an. 

Sucurile acidulate îți distrug oasele

Dacă vei renunța să mai bei sucuri carbogazoase, vei avea oase mai puternice. O cană de suc conţine 10 linguri de zahăr, ceea ce înseamnă 100% din doza zilnică. Fosforul, responsabil de aromă, intră în organism în primele 10 minute după ce ai băut sucul. După 45 de minute, secreţia de dopamină creşte, inducând o stare asemănătoare cu cea provocată de heroină. După 50 de minute, fosfatul de magneziu, acidul fosforic, zincul şi calciul duc la o accelerare a digestiei. Se limitează excreţia de calciu în urină. După 60 de minute, toate mineralele care ar trebui să ajungă în oase, inclusiv magneziul, calciul şi zincul, sunt excretate în urină. Consumul de băuturi acidulate duce la distrugerea oaselor pe termen lung. Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel