Băutura care îţi distruge oasele. Unii o beau în fiecare zi fără să știe cât de toxică este

Băutura care îţi distruge oasele. Unii o beau în fiecare zi fără să știi cât de toxică este / Foto: Pixabay
Băutura care îţi distruge oasele. Unii o beau în fiecare zi fără să știi cât de toxică este / Foto: Pixabay

Află în articol care sunt substanțele pe care le consumi adesea, fără să știi că îți distrug oasele.

Mulți oameni nu ştiu ce efecte negative are, de fapt, consumul de suc acidulat asupra sănătăţii. Majoritatea beau suc acidulat destul de des, și deși probabil că au auzit la un moment dat că nu este un obicei sănătos, nu știu cu adevărat efectele acestuia. Potrivit cercetătorilor, sucul este otravă în pahar şi afectează în timp grav organismul.

O cană de suc conţine 10 linguri de zahăr, ceea ce înseamnă 100% din doza zilnică. Fosforul, responsabil de aromă, intră în organism în primele 10 minute după ce ai băut sucul, scrie Realitatea.net. După 45 de minute, secreţia de dopamină creşte, inducând o stare asemănătoare cu cea provocată de heroină. După 50 de minute, fosfatul de magneziu, acidul fosforic, zincul şi calciul duc la o accelerare a digestiei. Se limitează excreţia de calciu în urină. După 60 de minute, toate mineralele care ar trebui să ajungă în oase, inclusiv magneziul, calciul şi zincul, sunt excretate în urină. Consumul de băuturi acidulate duce la distrugerea oaselor pe termen lung, scrie girly.ro. Dacă țineți la sănătatea dumneavoastră este recomandat să beți sucuri naturale sau compoturi. 

Substanța periculoasă pe care o consumi zilnic. Crește apetitul și te face să te îngrași. Alimentele în care se găsește

Există o substanță care îți poate face mai mult rău decât zahărul și sarea consumate în exces. O găsești într-o mulțime de alimente semipreparate. În plus, o folosesc și multe restaurante.

Este vorba despre glutamatul de sodiu, E 621, un aditiv care se pune în cantități diferite în toate alimentele. Restaurantele îl folosesc pentru a intensifica aroma alimentelor. Arată ca o pudră cristalina, la fel ca sarea și zahărul, iar gustul este cel de supă de carne. Glutamatul de sodiu crește apetitul și astfel se face să mănânci mai mult și încurajează acumularea de kilograme. Glutamatul de sodiu se găsește în cârnați, salam, chipsuri, supe instant, bere, ciocolată și conserve. Citește mai mult AICI.

VEZI ȘI: Mâncarea ultra-procesată afectează atât greutatea, cât și creierul. Experiment inedit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel