Substanța periculoasă pe care o consumi zilnic. Crește apetitul și te face să te îngrași. Alimentele în care se găsește

Substanța periculoasă pe care o consumi zilnic. Crește apetitul și te face să te îngrași. Alimentele în care se găsește / Foto: Pixabay
Substanța periculoasă pe care o consumi zilnic. Crește apetitul și te face să te îngrași. Alimentele în care se găsește / Foto: Pixabay

Află în articol care este otrava pe care o consumi zilnic.

Există o substanță care îți poate face mai mult rău decât zahărul și sarea consumate în exces. O găsești într-o mulțime de alimente semipreparate. În plus, o folosesc și multe restaurante.

Este vorba despre glutamatul de sodiu, E 621, un aditiv care se pune în cantități diferite în toate alimentele. Restaurantele îl folosesc pentru a intensifica aroma alimentelor, scrie Realitatea.net.

În ce alimente se găsește glutamatul de sodiu

Arată ca o pudră cristalina, la fel ca sarea și zahărul, iar gustul este cel de supă de carne. Glutamatul de sodiu crește apetitul și astfel se face să mănânci mai mult și încurajează acumularea de kilograme. Glutamatul de sodiu se găsește în cârnați, salam, chipsuri, supe instant, bere, ciocolată și conserve.

Mâncarea ultra-procesată afectează atât greutatea, cât și creierul. Experiment inedit

Un medic britanic cu o dietă echilibrată a consumat 80% numai mâncăruri procesate timp de 30 de zile. Dr. Chris van Tulleken avea o dietă echilibrată înainte de a face experimentul inedit, cu aproximativ 20% din alimentele consumate încadrate la „ultra-procesate”. „O să trec de la dieta mea normală și sănătoasă la o nutriție cu 80% mâncăruri ultra-procesate”, a transmis el, explicând că unul din cinci britanici are aceleași obiceiuri alimentare.

Experimentul a fost făcut de unul dintre cei mai buni experți în obezitate din Regatul Unit. Desfășurarea testului alimentar pentru a determina ce înseamnă cu adevărat mâncărurile „ultra-procesate” poate fi urmărită mai jos.

Ziua 1

„Prima mea masă este un fel de mâncare iubit de britanici, și anume puiul prăjit. Nu vreau să mă întrerupă nimeni”, a transmis el, înfulecând dintr-un copănel. „Dumnezeule! Este foarte bun, dar și foarte picant. Este crocant la exterior, dar și sărat”.

„Ceea ce face mâncarea «ultra-procesată» sunt chimicalele adăugate precum glutamat de sodiu, fosfații de sodiu și arome, doar să menționăm câteva”, a adăugat el.

Ziua 30

Odată ce a mâncat 30 de zile la rând mâncăruri de cea mai slabă calitate nutrițională, transformarea a fost cel puțin șocantă. Inițial, corpul său arăta ca cel standard al unui om de vârstă mijlocie. După luna de zile cu mâncare „ultra-procesată”, imaginea a fost devastatoare. Stomacul i s-a mărit, în timp ce pieptul său a dezvoltat grăsimi asemănătoare sânilor de femeie. Greutatea a crescut cu 6,5 kg în doar patru săptămâni.

„Grăsimea corporală a crescut cu 3 kilograme”, a mai spus medicul bărbatului participant la experiment. Dacă această creștere de kilograme continuă pentru șase luni, greutatea ar fi ajuns la +33 kg. Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel