Ce scrie Washington Post despre înmormântarea lui Cioabă

florin-cioaba
florin-cioaba

Subiectul care ține burtierele televiziunilor din România de o săptămână este relatat, în mod deloc surprinzător, și de presa internațională. Washington Post scrie astăzi despre ”King of the Gypsies” și înmormântarea celui care a luptat pentru ”școlarizarea romilor”, Florin Cioabă.

”'Regele Romilor' a fost îngropat, vineri, cu o ceremonie pe măsura rangului său”, își începe prestigiosul american materialul. ”Florin Cioabă, un membru al familiei care a condus minoritatea romilor din România încă din secolul XIX, a fost un activist care a luptat pentru drepturile romilor și a încurajat educarea copiilor săraci, după ce a văzut cum propria fiică a plecat din fața altarului pentru a evita o căsătorie aranjată”, continuă WP.

Publicația continuă prin a descrie succint atmosfera de la funeraliile ținute la Sibiu și îl citează pe Ion Rudaru, o rudă a lui Cioabă intervievată de Associated Press.

Înaintea funeraliilor, fiul său mai mare, Dorin, a fost încoronat ”regele internațional al romilor”, în timp ce băiatul său mai mic, Daniel, a primit coroana de ”rege al romilor din România”, menționează varianta online a ziarului.

Washington Post încheie prin a preciza că numărul recenzat al romilor este de 620.000, dar mulți nu-și declară etnia din cauza discriminării larg răspândite. Liderii romilor susțin că trăiesc între un milion și trei milioane de romi în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel