Ce legătură este între Buzău, Ecuator şi Polul Nord

Ce legătură este între Buzău, Ecuator şi Polul Nord
Ce legătură este între Buzău, Ecuator şi Polul Nord

Buzău este cel mai mare oraş românesc aflat la jumătatea distanţei Ecuator-Polul Nord, a anunţat primarul.

O descoperire geografică de ultimă oră arată că municipiul Buzău este cel mai mare oraş din România aflat la jumătatea distanţei dintre Polul Nord şi Ecuator, poziţie ce ar putea fi valorificată ca brand turistic, a anunţat luni primarul localităţii, Constantin Toma.

"Am primit de Ziua Naţională o adresă de la un reputat geograf, Alexandru Boroi, de la Universitatea din Piteşti, conform căruia Buzăul este cel mai mare oraş din România situat fix la jumătatea distanţei dintre Polul Nord şi Ecuator", a declarat, pentru Agerpres, primarul municipiului Buzău.

El a spus că în adresa transmisă de geograf, acesta menţionează că municipalitatea poate cultiva un nou brand turistic, benefic pentru comunitatea locală.

"Buzăul are o poziţie geografică specială, ce poate fi valorificată excelent ca brand turistic (...). Este motivul pentru care va transmit astăzi de Ziua Naţională a României fişierul ataşat, care justifică stiinţific faptul că municipiul Buzău este cel mai mare oraş din Romania situat exact la jumătatea distanţei Ecuator - Polul Nord, astfel că administraţia locală poate cultiva, justificat ştiinţific, un nou brand turistic, benefic pentru comunitatea locală", a afirmat Alexandru Boroi.

Totodată, potrivit lui Toma, geograful s-a arătat dispus să se deplaseze la Buzău, pentru a demonstra afirmaţiile făcute şi a oferi informatii suplimentare. Alexandru Boroiu este prodecan al Facultăţii de Mecanică şi Tehnologie din cadrul Universităţii de Stat din Piteşti. Este autorul a 29 de cărţi şi manuale universitare, precum şi a peste 200 de lucrări ştiinţifice publicate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel