Ce i-ar spune Deca, ministrul Educației, unui tânăr pentru a fi profesor

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Educației, Ligia Deca, a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre ce i-ar spune unui tânăr care dorește să devină profesor. 

„I-aș spune că, în conformitate cu legea învățământului preuniversitar, cea care a fost aprobată deja de Parlament, dacă ia această decizie, trebuie să urmeze un masterat didactic în care 80% este practică și pentru fiecare fiecare lună în care el este student în cadrul acestui masterat va primi o bursă egală cu salariul mediu brut. 

De asemenea, i-aș mai spune că, spre deosebire de alte circumstanțe de până acum, va avea mai mult sprijin prin regândirea sistemului de mentorat, de formare continuă și prin restructurarea modului în care va face practică în contextul masteratului didactic, prin expunerea la tot felul de școli cu diferite comunități școlare, cu diferite provocări. 

Cred că modul în care reașezăm cariera didactică în legea învățământului preuniversitar va face ca această profesie să devină atractivă, sigur, coroborat cu noua grilă de salarizare pe care coaliția și-a asumat-o.", a spus Ligia Deca.  

VEZI ȘI: Structură an școlar și examene 2023. Deca, ministrul Educației, anunț 

Ministrul Educației, Ligia Deca, a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre structura anului școlar.

„Până acuma am reușit să ținem sub control calendarul examenelor naționale. Nu a fost modificat calendarul probelor. Am prelungit perioada de încheiere a mediilor pentru clasa XII sau clasa a XIII-a până pe 9 iunie, am prelungit de asemenea perioada de înscriere la examenul de Bacalaureat tot până pe 9 iunie. Asta ne-ar permite să începem în bune condiții examenul de Bacalaureat așa cum era el inclus în calendarul de activități școlare, pe data de 12 iunie.

Evaluarea națională începe pe 19 iunie.

Este foarte important pentru a putea să rămânem în acest calendar, să dăm predictibilitate elevilor și să asigurăm cele mai bune condiții de desfășurare a examenelor să ne putem întoarce cu toții în sălile de clasa săptămâna viitoare.

În contextul în care acest lucru nu se va întâmpla, nu ne dorim asta, dar asta va fi situația, va trebui să ne gândim la prelungiri, prelungiri de perioade de închidere a situațiilor școlare, reprogramări ale probelor examenelor naționale.", a spus Ligia Deca. ... Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel