Structură an școlar și examene 2023. Deca, ministrul Educației, anunț

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Educației, Ligia Deca, a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre structura anului școlar.

„Până acuma am reușit să ținem sub control calendarul examenelor naționale. Nu a fost modificat calendarul probelor. Am prelungit perioada de încheiere a mediilor pentru clasa XII sau clasa a XIII-a până pe 9 iunie, am prelungit de asemenea perioada de înscriere la examenul de Bacalaureat tot până pe 9 iunie. Asta ne-ar permite să începem în bune condiții examenul de Bacalaureat așa cum era el inclus în calendarul de activități școlare, pe data de 12 iunie.

Evaluarea națională începe pe 19 iunie.

Este foarte important pentru a putea să rămânem în acest calendar, să dăm predictibilitate elevilor și să asigurăm cele mai bune condiții de desfășurare a examenelor să ne putem întoarce cu toții în sălile de clasa săptămâna viitoare.

În contextul în care acest lucru nu se va întâmpla, nu ne dorim asta, dar asta va fi situația, va trebui să ne gândim la prelungiri, prelungiri de perioade de închidere a situațiilor școlare, reprogramări ale probelor examenelor naționale.", a spus Ligia Deca 

Aceasta a mai spus că toate salariile din învăţământ vor creşte.

„La propunerea reprezentanţilor sindicatelor, prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 53/2023, garantăm o creştere de 1.000 de lei brut pe lună pentru personalul didactic şi didactic auxiliar şi, respectiv, de 400 de lei brut pe lună pentru personalul nedidactic.

Ca mesaj: toate salariile din învăţământ cresc, niciun salariu nu scade.", a spus Deca.

„O primă astfel de informaţie a fost legată de avizul Consiliului Legislativ. Dacă veţi consulta acest aviz, veţi vedea că avizul Consiliului legislativ a fost unul favorabil. De asemenea, în cuprinsul avizului nu există nicăieri menţionată sintagma neconstituţională. Există o serie de observaţii, aşa cum este absolut firesc.

Ordonanţa de urgenţă a urmat parcursul legislativ, a avut avizul CES, a avut avizul Consiliului Legislativ, ea fiind adoptată chiar ieri, de Ziua Copilului, tocmai pentru a da un semnal apropo de preţuirea pe care o avem pentru profesorii care au grijă de copiii noştri şi îi îndrumă în fiecare zi la şcoală.", a spus Deca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel