Alimentele pe care nu trebuie să le consumi niciodată înainte de a pleca într-o călătorie

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Există alimente care sunt benefice în anumite situații, dar în altele nu sunt cele mai potrivite. Află motivul pentru care nu ar trebui să consumi anumite alimente înainte de o călătorie cu avionul și de ce e mai bine să alegi alte opțiuni.

Călătoria cu avionul poate fi o experiență plăcută, dar și una extrem de inconfortabilă pentru cei care se tem de zbor. Foarte mulți oameni nu știu să se pregătească corespunzător înainte de a începe o călătorie. Alimentația este importantă în general, dar mai ales în momente specifice, cum ar fi chiar înainte de a urca în avion.

Există alimente mai recomandate decât altele și sunt recomandate din diferite motive. Unele dintre ele ne pot face călătoria mult mai inconfortabilă, fiind greu de digerat, provocând indigestie și chiar gaze. Din diverse motive, există alimente pe care este mai bine să le evităm înainte de a pleca într-o călătorie. 

2. Sursa foto... (mancare-person-eating-burger_11261900.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik 

Ce nu ar trebui să mănânci înainte de a te urca într-un avion

Ceea ce consumăm nu numai că ne hrănește, ci are și un efect asupra stării noastre de spirit, lucru din ce în ce mai conștientizat pe măsură ce înțelegem mai bine modul în care funcționează corpul și importanța axei intestin-creier. Unele alimente pot alimenta anxietatea noastră în legătură cu zborul, dar nu este singurul motiv pentru care trebuie să fim atenți la ceea ce mâncăm înainte de o călătorie cu avionul.

Dacă există un stimulent pe care toți îl cunoaștem, acesta este cofeina, și tocmai de aceea este bine să o evităm, dar și pentru că deshidratează și pentru că, datorită efectului său diuretic, ne va face să mergem mai des la toaletă. Dacă cofeina nu este bună pentru că amplifică nervozitatea, băuturile carbogazoase ne pot balona și ne pot provoca gaze într-un mediu închis și în care aproape că nu ne putem mișca.

Legumele și cruciferele, cunoscute pentru gazele pe care le provoacă, pot fi dificil de digerat și pot adăuga disconfort călătoriei, așa că este mai bine să le evităm în acele circumstanțe. Cu lactatele se poate întâmpla ceva similar. Alimentele picante pot provoca arsuri la stomac, iar alimentele prăjite sunt foarte grase și pot fi mai greu de digerat, făcându-ne să ne simțim inconfortabil.

Nivelul de umiditate dintr-un avion este foarte scăzut, deci este mai bine să evităm alimentele cu exces de sare, cum ar fi chipsurile. Acestea pot provoca dureri de cap și o mai mare retenție de lichide, ceea ce nu este deloc recomandabil. De asemenea, este bine să evităm alcoolul care ne deshidratează, potrivit 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel