Ce au în comun Robert Turcescu şi Ion Vida, judecătorul care l-a făcut pe Băsescu preşedinte

vida basescu
vida basescu

Robert Turcescu este jurnalistul care a moderat ultima dezbatere TV pentru prezidenţiale, evitând să-i ceară precizări lui Traian Băsescu, atunci când acesta s-a jurat că nu a lovit „cu pumnul” un copil.

Mulţi îl consideră ca fiind un propagandist portocaliu, mai ales că a plecat de la Realitatea TV cu o lună înainte să fie arestat Vântu, iar apoi a alimentat presa cu stenogramele unor interceptări SRI, primite din dosarele procurorilor. (La Realitatea a fost plătit cu 1 milion de euro, în trei ani, la B1Tv, trust devotat trup şi suflet lui Băsescu, nu se iau salariile din iunie-asta ca să nu spună că a plecat la o cotă mai mare, n.red.).

Ion Vida este judecătorul care a condus Curtea Constituţională în perioada alegerilor prezidenţiale, efectuând manevra „verificărilor” voturilor întocmai şi la timp. Astfel, după ce a acceptat plângerea lui Geoană,  a dispus verificare buletinelor anulate, deşi pesediştii reclamau diferenţe între procesele verbale semnate la Secţii şi cele depuse de pedelişti la Circumscripţii. Imediat ce a rezultat că renumărarea buletinelor anulate nu aduce voturi în plus Opoziţiei, CC s-a grăbit să proclame corectitudinea scrutinului, trecând sub tăcere orice alte acuzaţii, rămase neverificate.

Cei doi nu au în comun doar favorizarea,  la un moment dat, a lui Băsescu, ci şi situaţia imobiliară.

Presa are confirmarea că Turcescu deţine vila nr. 66 din minicartierul ridicat de ANL în nordul Bucureştiului, în spatele Romexpo. Legat de ansamblul de pe strada Parcului, presa a dezvăluit că repartiţiile s-au facut pe bază de pile. Alături de Turcescu, acolo şi-a luat casă şi preşedintele Curţii Constitutionale, Ioan Vida.

Directorul ANL, Gheorghe Popescu, a recunoscut că doar cei bine informaţi puteau obţine o vilă în nordul Capitalei, la preţul unui apartament din Militari. El a admis că beneficiarii de contracte de case în acel ansamblu au fost favorizaţi, fiindcă nu s-a făcut publicitate proiectului. Astfel, principala asemănare între doi oameni ai lui Băsescu o reprezintă gestionarea informaţiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel