Ce a nemulțumit-o pe Kovesi în dosarul lui Ponta: ”Nu este normal”

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, și-a exprimat joi seară o nemulțumire cu privire la dosarul Turceni- Rovinari, în care este judecat Victor Ponta. Ea a precizat că nu este normal, dacă sunt suspiciuni că o instituţie publică a fost fraudată, să nu se constituie parte civilă, în condițiile în care Complexul Energetic Oltenia nu a solicitat recuperarea prejudiciului în acest caz.

Citește și: Kovesi e nemulțumită de activitatea ANAF! Care e motivul

Întrebată ce părere are despre faptul că CE Oltenia nu s-a constituit parte civilă în dosarul în care Victor Ponta şi Laurenţiu-Dan Ciurel, preşedintele Complexului, au fost trimişi în judecată, Kovesi a precizat că nu este normală această situaţie.

"Procurorul de caz şi-a îndeplinit obligaţia de a întreba dacă se constituie parte civilă sau nu. Nu e primul dosar în care o instituţie publică este condusă de însăşi persoana trimisă în judecată în calitate de inculpat şi avem această problemă, că instituţia respectivă nu se constituie parte civilă în dosar. Obligaţia noastră este să întrebăm. Spre deosebire de magistraţi, care la momentul trimiterii în judecată, sunt suspendaţi din funcţie şi nu îşi mai pot exercita atribuţiile, cred că aceeaşi regulă ar trebui aplicată şi celorlalţi funcţionari din instituţiile publice.

Nu este normal, dacă sunt suspiciuni că o instituţie publică a fost fraudată, acea instituţie publică să nu participe în calitate de parte civilă în procesul penal. (...) Statul ar putea fi prejudiciat printr-o astfel de inactivitate, în acest caz", a declarat Laura Codruţa Kovesi, la Digi 24.

Vezi și: Kovesi îi dă o veste bună lui Ponta: ”Procurorii nu mai pot …”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel