Ce a discutat Corlăţean la Adunarea ONU cu omologul libanez, Adnan Mansour

corlatean
corlatean

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a avut vineri la New York, în marja Adunării Generale a ONU, o întrevedere cu omologul din Liban, Adnan Mansour, în care au discutat despre criza siriană, ambii oficiali subliniind importanţa unei soluţii politici prin organizarea cât mai curând posibil a conferinţei Geneva II.

”Cu ocazia întrevederii, cei doi miniştri au avut şi un schimb de vederi asupra subiectelor de actualitate de pe agenda Adunării Generale a ONU, abordând evoluţiile din Orientul Mijlociu şi, în mod special, situaţia din Siria, ale cărei evoluţii constituie un prilej de adâncă îngrijorare pentru ambele părţi. Ministrul român a deplâns drama umanitară cu care se confruntă poporul sirian şi a exprimat sprijinul pentru continuarea politicii de dezasociere a Libanului faţă de conflictul din ţara vecină. În acest context, a reiterat susţinerea fermă a României pentru menţinerea stabilităţii Libanului. Totodată, a adresat mulţumiri pentru sprijinul constant al autorităţilor libaneze în evacuarea cetăţenilor români din Siria. Nu în ultimul rând, cei doi interlocutori au subliniat importanţa unei soluţii politice la criza din Siria, prin intermediul organizării, cât mai curând posibil, a conferinţei Geneva II”, evidenţiază un comunicat al MAE, citat de Agerpres.

De asemenea, în ceea ce priveşte relaţiile economice şi comerciale, cei doi oficiali au exprimat satisfacţia faţă de dinamismul investitorilor libanezi în România, care ocupă primul loc în topul investitorilor arabi. Alături de palierul economic şi comercial, au fost evocate oportunităţi de dezvoltare a legăturilor culturale, prin intermediul cooperării în cadrul francofon sau pe linia universitară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel