EXCLUSIV  Cazul Piedone. Ciuvică: Înțeleg de ce l-au băgat la pușcărie

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Mugur Ciuvică a comentat condamnarea lui Cristian Popescu Piedone.

„La Piedone înțeleg de ce l-au băgat la pușcărie, este clar, ca să mulțumească hashtag rezist. L-au condamnat pe Piedone ca să-i mulțumească. Dar, până la urmă, trebuie să motivezi... L-au băgat pentru abuz în serviciu. Abuzul în serviciu... Le-a stricat puțin Curtea Constituțională treaba cu decizia când a zis trebuie să încalci o lege și, atunci, îmi imaginez că s-au dus și au căutat prin toate legile din România. Nu au găsit nimic legat de primărie, vreo lege încălcată de Piedone. Și au găsit un rând într-un paragraf mic din Codul fiscal, în care se spune că primăriile din raza de alimentație publică trebuie să facă ceva cu un aviz. Și au zis că a încălcat legea din Codul fiscal”, a spus Mugur Ciuvică, miercuri, în cadrul emisiunii „Miercurea neagră” de la DCNews.

Legea primară încălcată de primarul Cristian Popescu Piedone ar fi Codul fiscal (legea 571/2003), în vigoare în 2015 când a avut loc incendiul din clubul Colectiv, raportat la Legea 215/2001 a administrației locale.

*acest articol reprezintă o opinie

Miercurea Neagră cu Tache, Ciuvică şi Chirieac. Sezon 2, episod 29

Cristian Popescu-Piedone, condamnat definitiv la patru ani de închisoare în dosarul „Colectiv” declarase că „rolul primarului este să ajungă la puşcărie când deranjează”.

„În aceleaşi condiţii, pe declaraţia proprie a patronilor, necunoscându-i, ajungând la mine doar o hârtie - eu nu măsor spaţiul. (...) Toţi primarii din România aşa fac. Să nu credeţi că la un primar, la volumul de lucru, vin şi verifică - este aparatul de specialitate al primarului. Se pare că domnii au gândit piramida cu vârful în jos. (...) Rolul primarului este să ajungă la puşcărie când deranjează”, declarase Piedone, întrebat de jurnaliştii prezenţi în faţa casei sale dacă ar mai semna actele de autorizare a clubului Colectiv.

A spus că, dacă prin condamnarea sa ar putea să învie victimele, nu ar ezita, s-ar jertfi.

„Sunt alţii care stau ascunşi, în spatele paravanelor, stă vidul de legislaţie, multe alte lucruri. Nu e timp, nu e cazul şi acum. Mă duc cu demnitate, cu onoare şi respect. Dacă justiţia a considerat asta, trăim pe pământ, nu în ceruri. Mai devreme sau mai târziu, şi desecretizare, şi multe alte lucruri, vor ieşi la iveală", mai spunea Piedone.

„Dacă acei părinţi cred că eu, Piedone, le-am omorât copiii, aşa să-i ajute Dumnezeu. (...) Mă voi întoarce, nu voi conteni să lupt, nici din interior. Am postat un mesaj pe Facebook care nu va înceta să fie activ. Şi dacă Piedone a tăcut 27 de ani de administraţie locală, Piedone va începe să vorbească. Avocatul poate să vină să îi dau gândurile”, mai spunea Piedone.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel