EXCLUSIV  Cazul Dragne COD PENAL. Lovitură pentru mediul privat

Scutaru Cristina / 13 aug 2017 / 17:32 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Codul Penal are o aberație uluitoare. Conform legii, oricine își angajează copilul, mama, tata sau pe oricine din familie, în mediul privat, este sancționabil. Acest lucru se aplică și în cazul administratorului firmei, Ilie Dragne, care este că și-a angajat soția pe un salariu de 1500 lei. 

Un avocat a sesizat acest lucru într-un articol publicat anterior pe DC News

În cadrul unor societăți comerciale fapta persoanei care în exercitarea atribuției de serviciu a decis angajarea unui apropiat, respectiv a unei rude, poate fi calificată ca infracțiune, această faptă fiind încadrată și sancționată potrivit legii penale. Or, pentru a fi calificată ca infracțiune, decizia trebuie să fie nelegală și să prezinte un grad de pericol social. Citiți, pe larg, AICI.

VEZI ȘI: Aberația din Noul Cod Penal: Dacă îți angajezi copilul, soția sau fostul coleg la propria firmă, e infracțiune!

 

Ilie Dragne, administratorul firmei de porci din Teleorman, a fost eliberat vineri din arestul Poliției Capitalei. El a fost lăsat să plece acasă la expirarea ordonanței de reținere de 24 de ore, după ce procurorii de la Parchetul General au decis să nu ceară în instanță arestarea preventivă a acestuia.

[citeste si]Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


n-nxt.14