CASA VERDE 2016. Satu Mare: Derularea Programului Casa Verde, îngreunată din cauza unui blocaj

CASA VERDE 2016. Programul Casa Verde se derulează cu greutate în judeţul Satu Mare din cauza faptului că programul de eliberare a extraselor de Carte Funciară de la Oficiul de Cadastru a fost blocat săptămâna trecută.

Astfel, foarte multe persoane nu au putut să obţină acest document şi, în consecinţă, nu au putut avea dosarele complete.

CASA VERDE 2016. Directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare, Elisabeta Bekessy, a declarat că, luni dimineaţa, nu au fost mai mult de 30 de persoane cu dosarele pregătite din cauza faptului că majoritatea celor interesaţi nu au putut obţine extrasele de Carte Funciară, documente obligatorii, din cauza faptului că soft-ul Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară a fost blocat aproape toată săptămâna trecută. Ea se aşteaptă ca, în zilele următoare, la ghişeele instituţiei să fie aglomerare, după ce persoanele interesate îşi vor obţine documentele necesare. Judeţului Satu Mare i-a fost alocată suma de un milion de lei, care ar putea ajunge pentru circa 170 de beneficiari.

CASA VERDE 2016. Prin Programul Casa Verde, populaţia şi persoanele juridice pot beneficia de finanţare prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) pentru instalarea, înlocuirea sau completarea sistemelor de încălzire clasice cu cele care folosesc energie verde, regenerabilă.

CASA VERDE 2016. Bugetul alocat pentru întreaga ţară este de 94 de milioane de lei, din care 60 de milioane de lei sunt destinate populaţiei şi 34 de milioane de lei, persoanelor juridice. Echipamentele finanţate pentru populaţie prin 'Casa Verde' sunt panourile solare şi pompele de căldură, cuantumul finanţării nerambursabile prin AFM fiind în funcţie de tipul instalaţiei.

CASA VERDE 2016. Astfel, se pot acorda până la 3.000 de lei pentru instalarea panourilor solare nepresurizate, până la 6.000 de lei pentru instalarea panourilor solare presurizate şi până la 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de căldură, exclusiv pompele de căldură aer-aer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel