Carmen Dan, decizii de ULTIMĂ ORĂ pentru poliţişti

Luni, 24 iulie, Carmen Dan a susţinut o conferinţă de presă, la sediul MAI, în cadrul căreia a anunţat noi reguli, punctând că „s-a vorbit foarte mult şi s-a făcut puţin”.

„Am constatat că s-a vorbit foarte mult şi s-a făcut puţin. În aceste trei zile de la uciderea poliţistului Vezeteu, foarte multe opinii, mesaje am primit. Am vorbit direct cu poliţiştii care lucrează, zi de zi, în stradă. O primă concluzie este aceea că de prea mult timp cei care s-au aflat la conducerea acestui minister nu i-au ascultat pe aceşti oameni, nu le-au auzit problemele şi nu le-au luat în serios propunerile", a spus Carmen Dan, în faţa jurnaliştilor.

Ministrul a supus atenţiei trei subiecte, şi anume: statutul poliţistului, înăsprirea legislaţiei penale şi uzul de armă. De asemenea, a anunţat că se înfiinţează o adresă de mail, unde se vor colecta opiniile trimise: [email protected].

„Am decis să facem echipe de verificare şi să fie convocaţi şi reprezentanţii sindicatelor. Vom avea în vedere respectarea ideii de a nu se mai face patrulare de către un singur om", a spus Carmen Dan.

„E o propunere de majorare cu 2/3 atunci când victima este un polițist sau jandarm. Voi discuta cu ministrul Justiției. (...) Referitor la uzul de armă, (...) personal, îmi doresc să eliminăm toate acele constrângeri care fac ca în prezent poliţiştii să aibă reţineri evidente în a utiliza armamentul din dotare. Modificările îmi doresc să fie finalizate cât mai repede. Pe termen scurt, vom inventaria toate resursele pe care Jandarmeria le poate pune la dispoziție", a mai spus Carmen Dan.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel