Care sunt politicienii şi afaceriştii care pot ajunge după gratii anul acesta

Pentru politicienii şi afaceriştii cu dosare penale, 2016 a început mai degrabă cu zornăit de cătuşe decât de zurgălăi. Dacă anul trecut a fost cel al marilor dosare de corupţie, 2016 ar putea fi anul marilor condamnări. Politicieni precum Elena Udrea  sau Liviu Dragnea, inculpaţii din dosarele Microsoft sau ANRP, toţi ar putea primi un verdict din partea judecătorilor, scrie obiectiv.info.

Pentru Liviu Dragnea anul acesta începe cu emoții. La sfârșitul lunii ianuarie, judecătorii vor veni cu decizia în ceea ce îl privește și este definitivă.Dragnea a fost deja condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului.

Pentru Elena Udrea, noul an a început cu o vizită la poliție. Așa îi va merge tot anul, cu drumuri la instanţă pentru dosarul Gala Bute, la DNA pentru ancheta în dosarul BRD şi la poliţie pentru controlul judiciar. Audierile în Gala Bute avansează cu paşi repezi, iar Udrea are trei acuzaţii de luare de mită şi abuz în serviciu.

Marea serie a dosarelor aflate pe masa judecătorilor poarta numele de ANRP, cu o numărărtoare în continuă creştere a celor judecaţi pentru retrocedări ilegale.

Printre cei care ar putea primi un verdict alături de Alina Bica se numără şi deputatul Cătălin Teodorescu, fostul vicepreşedinte ANRP Sergiu Diacomatu, Lăcrămioara Alexandru şi Crinuţa Dumitrean. Tot retrocedările ilegale ar putea veni cu condamnări şi pentru Horia Georgescu, Theodor Nicolescu sau Marko Atilla, dar şi pentru Dorin Cocoş sau Gheorghe Ştefan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel