Care șoferi sunt mai periculoși: cei în vârstă, cei tineri sau cei de vârstă medie?

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Șoferii tineri sunt convinși că șoferii în vârstă sunt pericol public. Nu mai au reflexele din tinerețe, nu mai văd bine și se pierd ușor cu firea. Dar care este, de fapt, realitatea? Sunt șoferii de vârsta a treia cei mai periculoși?

 

Războiul vârstelor se dă pe drumurile publice. Dar se pare că nu extremele sunt cele mai periculoase, ci tocmai șoferii de vârstă medie, arată un studiu efectuat de Insurance Institute for Highway Safety (IIHS).

Studiul integrează statistici adunate pe parcursul a 21 de ani, din 1997 până în 2018, și vizează numărul de accidente fatale înregistrat la 100.000 de șoferi, împărțiți în patru grupe de vârstă. Este vorba despre grupele 35-54 de ani, 55-75 de ani, 75-79 de ani și peste 80 de ani.

Cifrele înregistrate sunt în scădere pentru toate grupele de vârstă. Dar s-au înregistrat mult mai puține accidente soldate cu decese provocate de persoane de peste 70 de ani. Numărul de accidente fatale trecute în contul lor a scăzut cu 43%. Cei de vârstă medie au înregistrat o scădere de 21%, scrie promotor.ro. 

Declinul s-a înregistrat în prima parte a perioadei analizate. Numărul de accidente produse de șoferii de vârstă medie și de cei de peste 70 de ani a fost aproape identic în 2012. Din acel moment însă, șoferii de vârstă medie au înregistrat cifre în creștere, în timp ce conducătorii auto trecuți de 70 de ani au păstrat trendul sau chiar au produs mai puține accidente.

A scăzut și numărul de incidente în trafic în care sunt implicate persoane de peste 80 de ani. Cu 50% mai puține coliziuni au produs acestea. Excepție face anul 2018, când acest segment de vârstă a fost cel care a produs cele mai multe accidente mortale. Este o statistică surprinzătoare având în vedere numărul mic de șoferi trecuți de 80 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel