Urmărește emisiunea live



Care este cel mai bun tip de pâine și cum să o alegi cel mai bine din supermarket

Foto Pexels
Foto Pexels

Potrivit lui Courtney D'Angelo, autor al cărții Go Wellness, cea mai bună pâine de mâncat pentru a scădea zahărul din sânge este pâinea realizată 100% din cereale integrale.

Pâinea 100% din cereale integrale este adesea bogată în fibre și are nutrienții intacți, ceea ce este opusul a ceea ce ai obține cu o pâine albă standard sau un alt tip de carbohidrați rafinați.

„Când vine vorba de evitarea vârfurilor de zahăr din sânge, fibrele sunt cele mai bune prietene”, spune D'Angelo. „Fibrele ajută la încetinirea absorbției zahărului, vă vor ajuta la adjustarea bacteriilor intestinale și vă pot ajuta să vă simțiți plini mai mult timp, ceea ce împiedică gustările inutile pe tot parcursul zilei”.

Dacă doriți să reduceți sau să vă gestionați glicemia, este util să limitați consumul de carbohidrați rafinați și procesați, cum ar fi produse de patiserie și pâine albă, de exemplu.

Când mâncați cantități mai mari de carbohidrați procesați, corpul îi descompune rapid în glucoză, care intră în sânge și poate crește nivelul zahărului din sânge.

Acest lucru poate reprezenta o problemă pentru cei cu diabet sau prediabet, deoarece corpurile lor se luptă să producă insulină în mod corespunzător, iar insulina este cea care ajută la absorbția glucozei din sânge.

Ce să cauți când faci cumpărături?

Din fericire, cerealele integrale bogate în fibre, cum ar fi ovăzul și orzul, pot ajuta de fapt la îmbunătățirea nivelului de glucoză din sânge, deoarece fibrele nu sunt absorbite și ajută la blocarea cantităților prea mari de zahăr din sânge.

Cumpărarea pâine din cereale integrale, bogată în aceste ingrediente fibroase și săracă în zaharuri rafinate. Aceasta poate fi o modalitate excelentă de a vă gestiona glicemia. Dar ce ar trebui să cauți când ești la magazin pentru a te asigura că pui mâna pe cel mai bun fel de pâine?

Potrivit lui D'Angelo, căutarea cuvântului „întregral” este esențială, în exemple cum ar fi „făină integrală” sau alte cereale precum „ovăz integral”.

Următorul lucru pe care îl puteți căuta pe etichetă este câți carbohidrați sunt în fiecare porție, precum și zaharurile adăugate.

„Fiecare om este diferit în ceea ce privește câți carbohidrați are nevoie, așa că discutați cu un nutriționist sau un dietetician despre cantitatea dvs. specifică”, spune D'Angelo. 

„Cheia aici este să obțineți cantitatea potrivită de carbohidrați, deoarece va îmbunătăți gestionarea zahărului din sânge. Și, desigur, verificați și vedeți dacă există zaharuri adăugate la pâinea integrală de grâu pe care o alegeți.” 

„Unele mărci folosesc zaharuri adăugate pentru ca pâinea să aibă un gust mai bun, dar aveți grijă, deoarece poate crește nivelul zahărului din sânge.”, a continuat D'Angelo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel