Caraş-Severin: Jurnaliştii, voluntari pentru o zi

Jurnaliştii din Caraş-Severin au devenit, miercuri, voluntari pentru o zi şi au gătit pentru 80 de copii din trei cartiere reşiţene, în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului.

'În Săptămâna Naţională a Voluntariatului, ca o tradiţie, împreună cu jurnalişti din comunitate, am gătit un meniu special, pentru copiii defavorizaţi.

Considerăm că nu este doar o activitate de pregătire a mesei, un eveniment caritabil, ci este un eveniment de conştientizare a problemelor din comunitate. Jurnaliştii sunt prezenţi, tot timpul, la activităţi în folosul comunităţii, însă de data aceasta au avut ocazia să se implice şi să fie mai mult decât jurnalişti, şi anume, voluntari', a declarat consilierul pe probleme de tineret din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Caraş-Severin, Daniela Lupşan.

Pentru prânz, jurnaliştii au gătit frigărui din piept de pui, cartofi şi sos spaniol, iar ca desert, papanaşi cu dulceaţă de afine. Cu toţii susţin că au participat la un asemenea eveniment cu mare bucurie, în special pentru că au putut să fie aproape de copiii cu probleme sociale, nu doar prin materialele pe care le realizează. 'Sunt pentru a patra oară în bucătăria asociaţiei şi mă bucur de faptul că actul de voluntariat este marcat în acest fel. Sunt multe moduri prin care oamenii simt nevoia să se alăture comunităţii. Noi, cei din presă, de când a fost iniţiat acest proiect minunat, ne-am alăturat acestor copii cu probleme sociale. În acest fel, avem ocazia să facem şi alte fapte bune, să strângem rândurile şi să dovedim că nu ştim doar să scriem sau să vorbim, ci şi să fim, la propriu, alături de comunitate', a afirmat managerul postului Radio Reşiţa.

Şi reprezentanţii Asociaţiei Humanitas Pro Deo s-au arătat încântaţi de ajutorul primit din partea jurnaliştilor. 'Îmi pare rău că astfel de evenimente au loc doar o dată pe an, dar le mulţumesc celor care doresc să facă din acest eveniment o tradiţie. Avem copii de la after school şi, de obicei, mergem noi la ei. Acum au venit ei, aici. Noi ne-am orientat programul spre nevoile din comunitate şi pentru că am identificat trei cartiere cu risc de excluziune socială, care au şi şcoli de nivel primar, ne-am îndreptat atenţia spre acestea şi avem programul after school.

În cele trei cartiere sunt circa o sută de copii, dar pentru că prezenţa la şcoală diferă în fiecare zi, media copiilor care beneficiază de serviciile Asociaţiei Humanitas Pro Deo este de 70 - 80, pe zi', a precizat preşedinta asociaţiei, Flori Nica. Din păcate, bucătăria Asociaţiei Humanitas Pro Deo din Reşiţa nu are dotarea necesară astfel încât să le uşureze munca celor care pregătesc mâncarea copiilor. De aceea, cei care deţin electrocasnice de care nu mai au nevoie sau alte lucruri de care este nevoie într-o bucătărie, le pot dona asociaţiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel