EXCLUSIV  Capcană în care au căzut unii primari PSD după europarlamentare. Risc pentru ei

rezultate parțiale bec 2019
rezultate parțiale bec 2019

Preşedintele organizaţiei municipale PSD Bacău, primarul Cosmin Necula, a cerut demisia întregului Guvern după rezultatele de la alegerile europarlamentare.

De asemenea, preşedintele PSD Bacău, senatorul Dragoş Benea, a declarat, pe pagina sa de Facebook, că, după rezultatul de la alegerile europarlamentare, intrarea în opoziţie a social-democraţilor devine o opţiune ”extrem de argumentată".

Unii primari PSD sunt îngrijorați că la viitoarele alegeri nu vor mai fi aleși. Din acest motiv, au început să protesteze, să ceară demisia Guvernului și să spună că vor să fie în opoziție.

Ce nu iau ei în seamă este că, în cazul în care PSD pierde guvernarea, riscă să nu mai fie edili la viitoarele alegeri în condițiile în care PNL solicită introducerea votului electronic şi prin corespondenţă, USR dorește revenirea la alegerea primarilor în două tururi. De altfel, atât Victor Ponta, cât și Traian Băsescu spuneau că vor alegeri în două tururi.

Unii primari PSD, cum este cazul lui Cosmin Necula, își fac planuri de salvare personală, fără să se gândească că o răsturnare a raportului de forțe și un nou Guvern îi va spulbera în turul doi la Primărie. Migrația parlamentară poate duce la schimbarea legii privind votul, iar primarii care acum cer demisia Executivului riscă să nu mai fie realeși. Acesta este un risc la care edilii nu s-au gândit și este o capcană în care au căzut. De altfel, Bogdan Chirieac și alți analiști, dar și o bună parte din votanți au susținut, în repetate rânduri, alegerile în două tururi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel