EXCLUSIV  Capcana debirocratizării: "Să nu facă acest lucru. Vor avea probleme cu legea"

Sursă foto: http://www.infomondo.ro/
Sursă foto: http://www.infomondo.ro/

Guvernul Dacian Cioloș a adoptat pachetul de măsuri privind debirocratizarea. Fostul ministru Eugen Teodorovici critică felul în care a fost transpusă o ideea bună. 

"M-am bucurat, într-un fel cu un pic de invidie plăcută. Mă bucur ca un Guvern să facă lucruri bune, creează concurență", a spus Eugen Teodorovici. 

Fostul ministru al Fondurilor Europene a continuat: "Vă dau un exemplu: acea copie legalizată dispare prin noua ordonanță, dar cum dispare, te duci la ghișeu și funcționarul public scrie pe documentul care rămâne la el, își asumă el că acel document că este original. Îi rog pe toți funcționarii publici să nu cumva să facă acest lucru pentru că vor avea probleme cu legea. Cum tu, funcționar public, să-ți asumi tu că este conform cu originalul? Păi ce ești notar, ești tu jurist?". 

Eugen Teodorovici a precizat: "Dacă Guvernul Cioloș vrea să simplifice, trebuie să spună așa: omul vine la ghișeu, el scrie pe document că este conform cu originalul și-și asumă că este conform cu originalul, dar își asumă cetățeanul, nu funcționarul public. Ideea este bună, dar cum a fost transpusă poate să blocheze". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel