Canicula din Japonia face victime

Canicula
Canicula

Cel puţin două persoane au murit vineri posibil din cauza insolaţiei, pe fondul valului de căldură care s-a abătut asupra Japoniei, cu temperaturi de peste 35 de grade Celsius în termometre.

O femeie de 63 de ani a fost găsită inconştientă în casa sa din oraşul Kuwana (centrul Japoniei) şi apoi declarată moartă, în timp ce o a doua femeie, trecută de 80 de ani, a fost descoperită decedată în casa ei din Tokyo. Potrivit Kyodo News, ambele femei ar fi murit de insolaţie.

Agenţia meteorologică niponă a avertizat asupra unui val de caldură 'periculoasă pentru viaţă' şi a unor temperaturi ridicate şi a sfătuit publicul să îşi ia precauţii, hidratându-se adecvat şi evitând deplasările inutile. Zeci de decese cauzate de insolaţie au fost raportate până în prezent în luna iulie, în condiţiile în care pe întreg teritoriul ţării s-au înregistrat temperaturi extrem de ridicate. Joi, cel puţin 10 persoane au decedat şi circa 2.600 au fost transportate la spital cu insolaţie, a raportat agenţia Kyodo.

Potrivit prognozelor Agenţiei meteorologice, Japonia va continua să fie afectată de acest val de căldură până la sfârşitul lunii iulie. Valul de căldură vine la doar o săptămână după ce inundaţiile şi alunecările de teren provocate de ploile torenţiale din vestul Japoniei s-au soldat cu circa 220 de victime.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel