CANDIDATURI INEDITE pentru Cotroceni: Un tehnician electronist și o profesoară cu bicicletă

BEC a refuzat înregistrarea mai multor candidaturi inedite pentru alegerile prezidențiale 2014. 

Printre candidații refuzați de Biroul Electoral Central (BEC), pe motiv de dosare incomplete, se numără un autorecomandat "tehnician electronist &radio &televiziune &energetică", o pensionară a cărei avere este o bicicletă și o profesoară susținută de "Partidul România Floare". 

Tehnician electronist, candidat la Președinție

Cetățeanul ce se recomandă a fi de profesie "tehnician electronist &radio &televiziune &energetică", cu dublă cetățenie româno-americană, a solicitat BEC înscrierea în cursa prezidențiala în calitate de candidat independent.

Nu am primit răspuns, se trage de timp!

"Sunt unul dintre Luptătorii din Rezistența Naționala Anti-comunistă a României, 1961-1988, exilat de dictatura comunistă", sustine autorul solicitării. El adaugă: "Conform dreptului public, care stipulează, oricine are dreptul și trebuie să i se ofere posibilitatea să participe în afacerile publice și guvernamentale ale țării, fără nici o discriminare, în concordanță cu Declarația Universală a Dreptului Omului, cu acordul internațional, cu Drepturile Civile și Politice, totodată solicit Statului Român mijloacele de informare publice, conform uzanțelor internaționale, pentru a informa și cere votul de acceptare a patrioților români". El a conchis cu observația: "Nu am primit răspuns, se trage de timp!", scrie Mediafax. 

Profesoară divorțată, cu o bicicletă și datorii în bănci, candidată la Președinție

O altă candidatură uluitoare este a unei profesoare divorțate, de profesie inginer chimist. Femeia a atașat o declarație de avere în care a precizat că are o bicicletă și 5.600 de lei datorii în bănci. Însemnul electoral al candidaturii este "floarea albă brândușă", ca simbol al păcii.

România Floare, partidul ce susține o profesoară. Cererea, scrisă de mână

Ulterior, a venit o solicitare de la Partidul România Floare, neînscris în Registrul partidelor politice, pentru înregistrarea unei profesoare de matematică-fizică. Solicitanta a venit și cu o cerere de mână în care a scris: "în cazul în care apare o problemă că eu candidez ca independentă, susținută de Partidul România Floare, vă rog să înlocuiți cererea aceea cu cea pe care o trimit alăturat, adică candidez sub semnul electoral al Partidului România Floare". 

BEC a respins toate solicitările menționate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel