Candidatul PNL la Sectorul 5, propunere pentru persoanele cu sindrom Down

Deputatul PNL și candidatul PSD la Primăria Sectorului 5 al Capitalei, Ovidiu Raeţchi propune, printr-o iniţiativă legislativă lansată în dezbatere publică, înfiinţarea în fiecare oraş din ţară a câte unui centru de asistenţă pentru persoanele cu sindrom Down, în cadrul căruia să se ofere consiliere, formare profesională şi servicii de îngrijire.

"Iniţiativa de lege prin care îmi propun să aduc ceva în plus acestei comunităţi vine ca o completare firească a legislaţiei actuale, care nu prevede nicio modalitate de sprijin efectiv pentru cei care au acest sindrom, cu atât mai puţin după ce împlinesc vârsta de 18 ani. Mai mult decât atât, aceste persoane sunt obligate să meargă în mod constant la consultaţii pentru ca diagnosticul să fie reconfirmat, cu toate că este bine ştiut faptul că nu există un leac miraculos pentru asta. Este absurd că după 18 ani aceste persoane îşi pierd dreptul de handicap, chiar dacă au, practic, nevoie de asistenţă continuă pe toată durata vieţii", a precizat Ovidiu Raețchi, într-un comunicat de presă.

[citeste si]    

Deputatul PNL propune ca evaluarea acestor persoane să fie făcută timp de trei ani consecutiv după diagnosticare, iar apoi la intervale de trei ani. Proiectul mai prevede detaşarea unui asistent social-administrativ care să se ocupe cu întocmirea şi actualizarea bazei de date în care sunt înscrise persoane cu Down, consilierea persoanelor adulte şi vârstnice cu acest sindrom în gestionarea formalităţilor birocratice şi administrative. Potrivit iniţiativei, cei care au în grijă o persoană cu sindrom Down şi sunt angajaţi pe piaţa muncii beneficiază de zece zile în plus de concediu de odihnă anual. În plus, proiectul vizează extinderea vârstei pentru acordarea anumitor beneficii celor care au sindromul Down. Astfel, urmează ca după împlinirea vârstei de 18 ani aceştia să beneficieze în continuare de prevederile legilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel