Când va lansa echipa lui Băsescu înregistrarea murdară cu Ponta sau Antonescu

basescu-ponta-antonescu
basescu-ponta-antonescu

 Surse apropiate PDL au declarat pentru DeCeNews că în strategia PDL există și o latură de campanie ”murdară”, menită să descurajeze votanții indeciși să meargă la urne.

[caption id="attachment_211444" align="alignnone" width="640"] Foto: Mediafax[/caption]

Cea mai potrivită zi pentru a lansa un ”filmuleț” în care sunt implicați lideri USL ar fi cea de miercuri. ”Joi este destul de târziu, pentru că subiectul nu ar beneficia de acoperire la televiziune, a spus sociologul Alfred Bulai. Este drept că pe Internet nu există limitări gen CNA, dar, fără o dezbatere la TV, dezvăluirile nu ar avea impact asupra intenției de vot. Cea mai potrivită zi este miercurea din ultima săptămână de campanie. Când un astfel de material e detonat prea devreme, cum s-a întâmplat în 2009, poate produce un efect advers, fie prin supraexpunere, care plictisește publicul, fie prin contestarea veridicității. În penultima zi de campanie, nu mai este timp pentru așa ceva”.

 Ipoteza că PDL pregătește o lovitură de imagine este susținută și de anunțul lui boicotării, începând de marți seara, a emisiunilor Antena 3. Pe când se afla la guvernare, PDL a mai derulat un boicot al Antena 3, la care a renunțat când a căzut guvernul MRU. Revenirea la boicot este văzută de unii experți în comunicare drept un semnal că se pregătește detonarea unui material anti-USL, dar dovezile nu sunt suficient de solide. De aceea, pedeliștii se pregătesc să meargă doar la televiziuni prietene, unde nu le vor fi  puse întrebări incomode.

În 2009, tabăra lui Traian Băsescu avea pregătite două casete cu Mircea Geoană, dar nu le-a mai difuzat după apariția filmulețului cu copilul lovit la Ploiești. Despre o  înregistrare cu conținut sexual a vorbit distinsul eseist Horia Roman Patapievici, într-un interviu acordat unui ziar spaniol. Cea de-a doua era o înregistrare a unui moment când Geoană primea 5000 de euro de la o colegă de partid. Ulterior, s-a dovedit că banii erau înregistrați în contabilitatea partidului, iar donația fusese comunicată la Tribunal. Caseta a fost difuzată imediat după ce PSD a denunțat fraudarea votului, în secțiile din străinătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel