Când este recomandat să îți vinzi discurile de vinil? (P)

Experiența de a colecționa discuri de vinil vechi, unele dintre ele apărute odată cu lansarea unora dintre cei mai importanți artiști ai lumii, este desăvârșită, așa cum mulți colecționari consideră. Din acest motiv, muzica înregistrată în format analog se bucură de o apreciere tot mai mare la nivel mondial.

Ca în cazul oricăror alte obiecte colecționabile, acestea au nevoie de o atenție și grijă deosebite, pentru a putea fi păstrate pentru o perioadă de timp cât mai mare. Se poate întâmpla însă să apară situații în care va trebui să renunți, fie la toată colecția de discuri, fie doar la o parte din aceasta. În continuarea acestui articol îți prezentăm când este recomandat să vinzi discurile de vinil vechi care nu îți mai sunt utile și de ce să apelezi la serviciile anticariatului.

Ai nevoie rapid de o sumă de bani 

Atunci când întâmpini anumite dificultăți financiare, poți să-ți vinzi la un anticariat acele discuri de vinil care nu îți mai trezesc bucurie, și astfel să depășești momentele mai dificile. Tot ce trebuie să faci atunci când ai viniluri de vânzare este să faci o selecție a acestora și să contactezi echipa anticariatului pentru a stabili ziua și ora la care anticarii se pot deplasa la tine acasă pentru a-ți cumpăra vinilurile. Plata pentru discurile de vinil pe care vrei să le vinzi se face pe loc, în numerar, astfel că te vei putea folosi imediat de respectiva sumă de bani.

Vrei să te muți sau să reamenajezi locuința

Deși discurile de vinil nu ocupă la fel de mult spațiu precum cărțile, acestea au nevoie de mai multă atenție atunci când sunt mutate și pot fi mai grele, în funcție de numărul acestora. Pentru că discurile de vinil se depozitează doar pe verticală, pentru a evita deteriorarea lor, este recomandat să apelezi la specialiști atunci când te muți ori vrei să îți reamenajezi locuința, întrucât discurile de vinil pot ridica anumite impedimente. Fie că vrei să renunți la toată colecția ori doar la acele discuri care nu îți mai sunt pe plac, poți contacta foarte rapid echipa anticariatului, pentru a-ți vinde vinilurile. Online, în secțiunea cumpăr discuri de vinil vei găsi atât numărul de telefon, cât și alte informații prin care poți lua legătura cu echipa anticariatului (email, adresa sediului etc). Apelând la serviciile anticariatului vei scăpa de efortul fizic de a muta discurile de vinil într-o altă locuință fără costuri financiare din partea ta. 

Ai multe discuri de vinil în dublu exemplar

Atunci când ai colecționat viniluri într-un număr mare, există riscul ca unele discuri să fie în dublu exemplar, ori la o analiză amănunțită a colecției tale să realizezi că unele dintre viniluri nu mai sunt pe placul tău, astfel că le poți scoate de pe rafturi și le poți vinde unui anticariat care cumpără viniluri. Dacă ai un număr mai mic de 50 de viniluri de vânzare, poți merge cu respectivele discuri direct la sediul anticariatului pentru a fi evaluate. 

Vrei să vinzi și cărți și viniluri

Oricând dorești să faci o curățenie generală în casă, este recomandat să selectezi și cărțile dar și vinilurile care nu îți mai sunt utile și sa renunți la acestea pentru a face loc altora noi pe care să le citești, respectiv să le asculți. Anticariatele achiziționează cărți și viniluri direct de la tine de acasă, oferindu-ți deplasare și evaluare gratuită, astfel că te vei bucura de o casă mai organizată și, în plus, vei obține și o sumă de bani în plus pentru a cumpăra alte cărți și discuri de vinil.

Vrei să faci loc altor viniluri

Majoritatea colecționarilor dețin un număr impresionant de exemplare, însă acest lucru poate duce fie la un spațiu forte încărcat fie la neglijarea vinilurilor mai vechi, astfel că este recomandat să selectezi periodic vinilurile de care te poți lipsi, iar în locul lor să achiziționezi altele. Atunci când mergi la un anticariat pentru a-ți vinde discurile de vinil primești banii pe loc, prin urmare îți vei putea achiziționa imediat alte discuri care se află pe lista ta de dorințe. 

Există numeroase situații în care este recomandat să renunți la o parte din discurile de vinil din colecția ta, iar noi ți le-am prezentat pe cele mai importante. Apelează la serviciile unui anticariat ori de câte ori vrei să îți eliberezi casa de viniluri și cărți pentru a te bucura astfel de un spațiu de locuit mai plăcut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel