EXCLUSIV  Campionul uitat al României. Zace în București, fără ca lumea să știe cine este: Nicolae Linca. Apel către Nicușor Dan / video

O statuie a unui sportiv român important, care a adus faimă țării noastre la Jocurile Olimpice, zace neinscripționată în București.

Senatorul Marius Marinescu, în calitate de membru al Federației Române de Box și de antrenor principal, atrage atenția asupra unei situații regretabile, cu privire la o statuie neinscripționată, amplasată de mai mulți ani în Complexul Sportiv Floreasca din București.

Apel către autorități pentru inscripționarea statuii

Statuia înfățișează un sportiv, un boxer, cel mai probabil fiind pugilistul Nicolae Linca, singurul campion olimpic al boxului românesc, performanță reușită la JO de la Melbourne, în 1956.

În semn de respect pentru sportul românesc, statul ar trebui să aibă grijă de memoria și de valorile care au adus glorie României. Prin urmare, se solicită inscripționarea statuii cu o plăcuță comemorativă, prin care tineretul și nu numai să știe cine este campionul reprezentat. 

Nicolae Linca, singurul campion olimpic al boxului românesc, performanță reușită la Melbourne

Nicolae Linca este singurul campion olimpic al boxului românesc, performanță reușită la Melbourne, în anul 1956. Mai mult, în finala a boxat cu degetele fracturate.  

Nicolae Linca a debutat ca boxer în anul 1944. Cea mai îndelungată perioadă din cariera sa a fost legitimat la clubul Dinamo București, unde a câștigat 4 titluri naționale. De asemenea, a mai cucerit două medalii de bronz, la Campionatele Europene din 1953 și1955. După retragerea din activitatea competițională a devenit antrenor de box în Alba Iulia. A murit în iunie 2008. A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului, iar în 2000 i-a fost conferit  Ordinul național „Pentru Merit” în grad de ofițer, conform informațiilor de pe site-ul Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

VIDEO

Alte personalități din lumea boxului spun că statuia l-ar înfățișa pe Bebe Ciucă, un alt campion al României la box. 

Spre deosebire de statul sârb, care de la cel mai înalt nivel, își susține public campionii, precum în cazul Djokovic versus Australia, statul român lasă în paragină memoria unui sportiv român, care a adus faimă României pe 'continentul cangurilor' la JO de la Melbourne.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel