Campionatul Mondial de Anduranţă (WEC) din 2022 va avea la fel ca în 2021, șase curse

Pixabay
Pixabay

Campionatul Mondial de Anduranță va avea în 2022 șase curse. 

Campionatul Mondial de Anduranţă (WEC), publicat vineri, cuprinde în calendarul 2022 un număr de şase curse în Europa, Asia, Orientul Mijlociu şi America de Nord, la fel ca în acest an, transmite AFP, citat de Agerpres. 
Organizatorii WEC au decis menţinerea a şase curse în program, în loc de opt ca înainte de pandemia de coronavirus, ţinând cont de consecinţele financiare şi economice care rezultă direct din efectele COVID-19, conform unui comunicat.

Sezonul 2022 marchează revenirea Cursei de 1.000 mile de la Sebring (SUA), pe 18 martie, după o absenţă de doi ani din cauza restricţiilor privind călătoriile internaţionale. Circuitul din Florida va găzdui şi testele din presezon prevăzute în zilele de 12 şi 13 martie. Cursa de Şase Ore de la Monza, integrată în calendarul din acest sezon, îşi menţine locul alături de cursele tradiţionale de la Spa-Francorchamps (Belgia), Fuji (Japonia), Bahrain şi cursa regină de 24 ore de la Le Mans, programată la mijlocul lunii iunie.

Calendarul WEC din sezonul 2022:
12-13 martie: Sesiune de teste la Sebring (SUA)
18 martie: Cursa de 1.000 de mile de la Sebring (SUA)
7 mai: Cursa de Şase Ore de la Spa-Francorchamps (Belgia)
11-12 iunie: Cursa de 24 ore de la Le Mans (Franţa)
10 iulie: Cursa de Şase Ore de la Monza (Italia)
11 septembrie: Cursa de Şase Ore de la Fuji (Japonia)
12 noiembrie: Cursa de Opt Ore din Bahrain

Raliurile, o cursă cu emoții

Nici în domeniul raliurilor 2021 nu a stat rău. Pilotul belgian Thierry Neuville (Hyundai) a câştigat Raliul Belgiei 2021, a opta manşă a Campionatului mondial WRC, după disputarea ultimelor patru probe speciale de duminică, transmite AFP.

Neuville, care a semnat a 14-a sa victorie din WRC şi prima din acest sezon, a fost urmat în clasament de cpechipierul său Craig Breen (Irlanda) la 30sec7/10 şi de finlandezul Kalle Rovanpera (Toyota) la 43sec1/10. Britanicul Elfyn Evans (Toyota) a fost al patrulea la 49sec6/10, iar francezul Sebastien Ogier, campionul mondial en titre, a terminat pe locul cinci la 55sec8/10.

Belgia a găzduit în premieră un raliu din calendarul WRC, ca urmare a anulării cursei din Marea Britanie, din cauza pandemiei de coronavirus. Belgia a devenit astfel a 35-a naţiune care din 1973 găzduieşte o etapă în WRC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel