Campania 'România Reciclează!' începe din nou. Se colectează deşeuri electrice şi electronice

reciclare
reciclare

O nouă ediţie a campaniei 'România Reciclează!' demarează luni, la nivel naţional, sub sloganul 'DEEEgeaba păstrezi deşeurile de echipamente electrice şi electronice. 

Reciclează-le şi câştigi premii pe loc!', au anunţat iniţiatorii acţiunii, Asociaţia Environ şi Asociaţia Sistemul Naţional de Reciclare a Bateriilor (SNRB). Campania, ajunsă la cea de-a patra ediţie, se derulează în parteneriat cu autorităţile publice locale, iar românii sunt încurajaţi să predea spre reciclare, în perioada 30 septembrie - 30 noiembrie 2019, aparatura electrică veche sau defectă şi bateriile consumate, considerate cele mai periculoase deşeuri municipale.

Potrivit organizatorilor, în prima etapă a campaniei sunt înscrise deja 65 de localităţi din toate judeţele ţării, dar primăriile care doresc să se alăture programului îşi pot exprima interesul printr-o solicitare transmisă către Environ.

"Este al patrulea sezon în care curăţenia de toamnă, respectiv primăvară, înseamnă pentru noi, pentru autorităţi şi mai ales pentru cetăţeni o nouă ediţie 'România Reciclează'. Oamenii aşteaptă să revenim în localităţile lor, strâng aparatura electrică veche şi îi conving la rândul lor pe ceilalţi concetăţeni să se alăture campaniei - o dovadă clară că mecanismul campaniei funcţionează dacă există perseverenţă. Multe din parteneriatele create în urmă cu un an îşi arată acum roadele tocmai pentru că localnicii sunt mai informaţi, au încredere în proiect şi privesc colectarea selectivă şi reciclarea ca pe un angajament comun - dacă fiecare îşi face partea, toată lumea are de câştigat. Sprijinul din partea autorităţilor este crucial, iar experienţa celor trei ediţii ne-a confirmat că rezultatele sunt direct proporţionale cu gradul de implicare al acestora. Aşadar, şi de data aceasta, reiterăm primarilor invitaţia de a se alătura mişcării naţionale 'România Reciclează', în beneficiul comunităţii şi mediului înconjurător, în general", a declarat Roxana Puia, director de marketing la Asociaţia Environ.

250 de tone de deşeuri colectate 

Lansat în iunie 2018, 'România Reciclează' a devenit de la o ediţie la alta un program naţional funcţional de colectare. Pe parcusul ediţiilor anterioare, au avut loc 162 de acţiuni de colectare, în urma cărora 250 de tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE) şi baterii uzate au fost trimise spre reciclare. Campania se adresează locuitorilor, persoane fizice din localităţile participante, instituind un mecanism de premiere pe loc a participanţilor care predau aparatura veche sau defectă la punctele de colectare.

Pentru echipamentele de mari dimensiuni, cetăţenii pot solicita ridicarea de la domiciliu prin Call Center la numărul 031.827.0000 sau e-mail pe adresa [email protected] Organizarea campaniilor de colectare a DEEE se realizează în baza unui protocol de colaborare semnat cu autorităţile locale. La acţiune pot participa municipii, oraşe, localităţi mari şi mici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel