Cambridge Analytica. Christopher Wylie - Eunoia, informații din e-mailuri

Firma Cambridge Analytica se află în centrul atenţiei de la sfârşitul săptămânii trecute, când s-a aflat că a utilizat datele personale a circa 50 de milioane de utilizatori ai reţelei Facebook, fără acordul acestora, pentru a le utiliza în campania electorală din 2016 a preşedintelui SUA, Donald Trump. Apar noi informații.

Christopher Wylie, fostul angajat al Cambridge Analytica și cel care a făcut primele dezvăluiri privind folosirea ilegală a datelor Facebook în campanii electorale, avea aceleași date când își înființa o afacere proprie în 2014, potrivit informațiilor obținute de BuzzFeed News. În anul următor, societatea respectivă, Eunoia Technologies, l-a pus într-o funcție pe Corey Lewandowski pe instrumente de microtargetare care ar putea fi desfășurate în numele campaniei prezidențiale a lui Donald Trump din 2016.

E-mailuri din 2014 furnizate către BuzzFeed News arată că Eunoia deținea, în acel moment, o bază de date cu peste 50 de milioane de profiluri Facebook. Aceleași informații - și politicile de colectare a datelor mai largi ale Facebook - sunt în curs de examinare în urma rapoartelor New York Times și Observer, pe care Cambridge Analytica le-a dobândit necorespunzător de la o companie numită Global Science Research (GSR) în scopuri academice. GSR, Cambridge Analytica și Wylie au spus că au șters datele de atunci. 

[citeste si]

Potrivit sursei citate, o singură sursă, care a refuzat să fie numită de teama de a pune în pericol relațiile personale și de afaceri, a confirmat autenticitatea acestor documente de la Eunoia, în timp ce o altă persoană a confirmat interesul lansat de Wylie de a-și desfășura activitatea în favoarea campaniei Trump.

Ce a spus avocatul

De când au apărut în presa internațională informațiile, Wylie a vorbit foarte puțin despre Eunoia. Ca răspuns la întrebările BuzzFeed News, avocatul lui Wylie a declarat că clientul său "nu a lucrat pentru clienți republicani de când a părăsit Cambridge Analytica" și că societatea lui nu avea "date sau active".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel