”Stealthing, ilegal!” California va interzice retragerea prezervativului fără consimțământ

Foto Pexels
Foto Pexels

California va interzice retragerea prezervativului în timpul actului sexual, fără consimțământ.

În California se discută despre interzicerea „stealthing-ului”, o agresiune sexuală care constă în scoaterea prezervativului în timpul unui act sexual, fără consimțământul celuilalt partener.

Proiectul de lege ar urma să fie promulgat înainte de 10 octombrie. Dacă legea va fi adoptată, California va fi primul stat din SUA care va face din stealthing un delict civil.

Noua legislație ar urma să aducă modificări ale definiției penale a agresiunii sexuale în vigoare în acest stat și va permite victimelor să-și urmărească în justiție atacatorii pentru a obține despăgubiri.

Deputata democrată Cristina Garcia, care susține proiectul de lege, a declarat că măsura „va clarifica faptul că stealthingul este ilegal” . Ea speră că această primă măsură va permite în cele din urmă includerea în codul penal al Californiei.

Potrivit unui studiu din 2019 publicat de National Library of Medicine, în SUA, 49% dintre femeile cu vârste cuprinse între 21 și 30 de ani s-au confruntat cu un partener care le-ar fi impus un act sexual fără prezervativ.

Un al doilea studiu pentru bărbații din aceeași grupă de vârstă arată că 10% dintre aceștia recunosc că au scos prezervativul în timpul unui raport sexual, fără consimțământul partenerei.  

În New York și Wisconsin, proiecte de lege similare au fost prezentate, dar fără să fie adoptate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel