Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 octombrie 2019 - Cruce neagră

Ema Apostu / 12 oct 2019 / 18:10 Salveaza PDF Comentarii
Tatal nostru
Tatal nostru

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 octombrie 2019 - Cruce neagră. Pe data de 13 octombrie, este sărbătorită Aducerea moaştelor Sfântului Apostol Andrei la Iaşi. De asemenea, sunt prăznuiţi Sfinţii Mucenici Carp, Papil, Agatodor şi Agatonica.


Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 octombrie 2019 - Cruce neagră. În anul 1996 a fost adusă la Iaşi, racla cu capul Sfântului Apostol Andrei, de la Catedrala mitropolitană din Patras (Grecia). La propunerea Patriarhului Daniel, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat ca în dată de 13 octombrie să se facă pomenirea "Aducerii moaştelor Sfântului Apostol Andrei la Iaşi", potrivit crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 octombrie 2019 - Cruce neagră. Sfântul Mucenic Carp a fost episcopul Tiatirei, iar Sfântul Papil a fost diaconul său. Pe vremea împăratului Decius şi a proconsulului Valerius, au fost legaţi şi târâţi de cai. Un înger le-a vindecat rănile.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 octombrie 2019 - Cruce neagră. Agatodor, servitorul lui Carp a mărturisit că este creştin şi a fost şi el torturat. Sfântul Papil, deşi era supus chinurilor, a vindecat un orb, făcându-i pe mulţi să creadă în Hristos.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 octombrie 2019 - Cruce neagră. Au fost aruncaţi la fiare, dar au supravieţuit. De asemenea, după flăcările în care au fost aruncaţi nu i-a atins, au fost decapitaţi cu sabia.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26