Câini împușcați sub ochii stăpânului. Autorul: Normal că i-am împușcat, e NORMAL

Cainele impuscat, foto Digi24
Cainele impuscat, foto Digi24

Câinii unui bărbat stabilit de trei ani în România au fost împușcați de gestionarul unui fond de vânătoare, chiar dacă erau însoțiți de proprietar. Autorul faptei spune că e normal gestul său și afirmă că e protejat de lege. 

Victor Horodincu a locuit în Statele Unite, dar în urmă cu trei ani a decis să se întoarcă în țară și s-a stabilit în Maramureș. În timp ce se plimba, împreună cu partenera sa, alături de cei doi câini ai lor, în apropierea satului Tulghieș, unul dintre animale a fost împușcat chiar de gestionarul fondului de vânătoare. 

”A apărut o mașină la vreo 300 de metri pe dealul celălalt, câinii au sesizat, s-au dus către mașină, am început să țip la el, nici nu oprise mașina încă, să nu tragă în câini a tras cu alice. Țipam nu trage! A tras al doilea foc cu glonț, deci altă armă, și a intrat pe o parte și a explodat pe alta. În fața ochilor mei.” a spus bărbatul. Prietena sa a adăugat, conform Digi24: ”Am început să fac poze și ne-a amenințat, a spus că dacă apare undeva imaginea cu el și a mașinii să vedem noi ce pățim, nu știm cu cine ne punem.”

Cadavrul câinelui a fost dus la DSP Maramureș, pentru a efectua necropsia și a stabili cauza morții. În cauză a fost deschis dosar penal. 

”Am mai împușcat dintre ei (câini n.r.), pe care eu i-am găsit în teren nesupravegheați și așa mai departe, normal că i-am împușcat”

 

Andrei Mureșan, gestionarul fondului de vânătoare, a afirmat, pentru Digi24: ”Deci, în lege scrie: al cărei stăpân nu se poate identifica în acel moment, săru-mâna, mă înțelegeți? (Reporter Digi24: Dar localnicul era acolo.) Nu era, localnicul era la un kilometru și ceva. (Reporter: Ați împușcat mai mulți câini până acuma ai localnicilor, așa am înțeles.) Păi da, am mai împușcat dintre ei, pe care eu i-am găsit în teren nesupravegheați și așa mai departe, normal că i-am împușcat. E normal, că scrie în lege, săru-mâna.”

”Pisicile și câinii care sunt în situația prevăzută la alin. (3) se împușcă de către personalul de specialitate cu ocazia acțiunilor organizate în acest scop.” arată Legea Vânătorii. 

Gestionarul fondului de vânătoare este cercetat, în acest moment, pentru cruzime față de animale și amenințare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel