Câinele unui cioban, împușcat în cap de vânători sub ochii acestuia. Explicație penibilă: "De-a râsul-plânsul"

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

După cazul cățelușei spânzurate în copac, un alt caz șochează. De această dată, este vorba despre câinele unui cioban care a fost împușcat în cap de un vânător care a încercat să ascundă totul, după ce bărbatul a sunat la 112. Ce explicația ar fi dat în fața polițiștilor pentru fapta comisă.

"Vânătorul bagă câinele impușcat în mașină și fuge"

"Alta la rând, ziua și crima, fără pauză. Sat Hulub, Dângeni, Botoșani. Un cioban gospodar, în vârstă, care-și pășuna oile in liniște, vreo 800 la număr. Și care avea vreo patru câini ciobănești, toți cu jujău la gât. Așa cum cere Legea. Apar patru mașini de teren. Ciobanul spune că erau vânători. Dintr-un jeep alb coboară un vânător, împușcă unul dintre ciobănești. Martori, ciobanul și încă un om aflat în zonă cu tractorul. Ciobanul își sună baiatul, dar și la 112 să anunțe Poliția - moment în care vânătorul bagă câinele împușcat în mașină și fuge.

Câinele împușcat, "ascuns și camuflat cu frunze și crengi"

Băiatul ciobanului, Ionuț Zahariuc, a umblat pe toate coclaurile, a găsit câinele împușcat la vreo 10 km de locul faptei, ascuns și camuflat cu frunze și crengi, și cu jujeul scos de la gât. Împușcat în cap. Faptă premeditată și ascunsă, precum câinele spânzurat din Boroaia. La fața locului a ajuns un echipaj de Poliție din Vlăsinești. Nu știm ce s-a consemnat și constatat, însă ceea ce știm cu certitudine este faptul că la fața locului nu a fost nici un criminalist, și nici un reprezentant al DSV-ului pentru a sigila și transporta cadavru intr-un laborator pentru necropsie si eventuala expertiză balistică - așa cum prevede procedura. Ionuț Zahariuc a avut prezență de spirit, a băgat câinele în mașină și l-a dus la DSV Botoșani. Deși nu era treaba lui, căci acest câine posibil să reprezinte o probă într-un eventual dosar penal - și tocmai de aceea trebuia sigilat și preluat de un medic veterinar.

Explicația vânătorului

Am mai auzit că unul dintre vânători ar fi dat și o explicație Poliției. Cum că dulăul de 15 kg fugea pe câmp dupa un iepuraș. De-a râsul - plânsul. Vă rugăm și îndemnăm să sprijiniți acest demers pentru a se face dreptate. Am avut zeci de cazuri și spețe în care am fost martorii abuzurilor vânătorilor și se pare că n-au nici limite, nici scrupule. Căci unde există un vânător - există relații, interese și e pe bani",  scrie Casa lui Patrocle - Animal Rescue pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel