Burek, cea mai bună plăcintă sărată. Rețeta din Croația

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Burek este o plăcintă pe care o găsești în Croația. Dar, până atunci, o poți prepara chiar la tine în bucătărie. Iată rețeta...

Ingrediente

250 gr brânză proaspătă de vaci
250 gr telemea (sau feta)
3 ouă
1 cană lapte (250 ml)
1 pachet foi plăcinte
câteva linguri de ulei
4-5 linguri iaurt (sau sana, lapte bătut sau smântână lungită cu puţin lapte să aibă consistenta iaurtului)
piper

Cum se prepară

Se bat bine ouăle cu telul, apoi se adaugă laptele şi se bat până se omogenizează. Se adaugă brânza de vaci şi cea telemea sfărâmată. Se condimentează cu 1-2 prize de piper. Se amestecă, obţinând o compoziţie care are consistenţa unei smântâni.

Se unge o tavă de 20x30 cm cu ulei. Tava are dimensiunea unei jumătăţi dintr-o foaie de plăcintă. Cel mai uşor e să faceţi straturile folosind foile pliate în două pe lăţime, se potrivesc la fix, nu mai trebuie tăiate. Începem construirea plăcintei: o foaie de plăcintă pliată în două, stropim cu ulei (inclusiv între cele două rânduri), apoi altă foaie pliată în două şi iar stropim cu ulei (când zic stropiţi, înseamnă să introduceţi o furculiţă în ulei şi picuraţi pe foaie). Acum, avem 4 straturi de foi în tavă.

Urmează umplutura: puneţi 2 polonice de umplutură pe foi şi nivelaţi cu dosul unei linguri. Repetaţi straturile până terminaţi umplutura, terminând cu stratul de foi de plăcintă. Ultimele foi aşezaţi-le uşor descentrat şi împingeţi marginile în jos cu coada unei furculiţe, ca să sigilaţi umplutură înăuntru. Foile de plăcintă cu care nu lucraţi le ţineţi acoperite cu un prosop umed fiindcă se usucă repede, scrie e-retete.ro. Ultimul strat de foi de plăcintă îl înţepaţi cu furculiţa pe toată suprafaţa, apoi îl stropiţi cu ulei, apoi îl ungeţi cu iaurt din belşug.

Se coace în cuptorul preîncălzit la 200C pentru aprox 50 minute, până e rumenă deasupra. În timpul coptului, plăcinta se umflă destul de tare, dar se lasă când o scoateţi. Plăcinta iese groasă cam de un deget

Scoateţi plăcinta din cuptor, acoperiţi cu folie de aluminiu şi lăsaţi la răcit. Se serveşte călduţă său rece cu un pahar de iaurt.

Image by chandlervid85 on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel