Buget. Iohannis, anunț după întâlnirea cu Grindeanu: RISCANT

Klaus Iohannis a făcut un anunț după discuția cu Sorin Grindeanu despre buget.

Președintele a declarat că bugetul de stat pe anul 2017 este unul problematic și riscant, punctând faptul că există riscul real să se depășească deficitul de 3%.

"Mi s-a părut corect să cunosc opinia guvernului înainte de a lua decizia pe promulgare sau retrimitere în Parlament. Am avut o discuție cu premierul și ministrul Finanțelor. La o primă analiză pe care am făcut-o, bugetul este unul problematic și riscant. Se prevăd venituri care, după părerea mea, sunt supraevaluate. Pe de altă parte, se prevăd cheltuieli foarte mari. Există riscul real să se depășească deficitul de 3%. Nu putem să nu vedem că avem de-a face cu o sumă extraordinar de mare la așa numitele credite de angajament. Guvernul are un punct de vedere propriu pe care îl va transmite și în spațiul public. În zilele următoare, vom aprofunda analiza bugetelor. În ansamblu, trebuie să recunosc că sunt îngrijorat", a spus președintele.

[citeste si]

Klaus Iohannis i-a transmis, luni, o scrisoare premierului Sorin Grindeanu în care arăta că este oportună o întâlnire la care să participe și ministrul de Finanțe, în contextul în care Parlamentul a transmis în aceeași zi spre promulgare Legea bugetului de stat pe anul și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel